Co su to za disky, co maju v Ageme??? Pisu tam:
IBM® DeskStar 60G 7200rpm
Su dobre??? alebo su to srajdy ktore hned odidu???
Printable View
Co su to za disky, co maju v Ageme??? Pisu tam:
IBM® DeskStar 60G 7200rpm
Su dobre??? alebo su to srajdy ktore hned odidu???
Mam pocit ze tam maju IBM 180GXP a su celkom dobre....ak budes mat moznost zober radsej tie s troj rocnou zarukov obcas ich dostanu. A inak su dost tiche, dost vykonne, moc sa nehreju. Take v poho disky.
Chcel som to vediet pretoze ten disk je dost lacny, 60 GB stoji 3299,-Sk bez DPH, napr. WesternDigital® 60GB 7200 rpm stoji 3 490 Sk, ale zas ma 2 roky zaruku, to bude asi tym. Ale Westerny sa mi moc nepozdavaju.
no za tu cenu to asi bude 120gxp, ne 180gxp, ale ty sou taky dobry :!:Citace:
Původně odeslal andy
IBM + AGEM = Smrtelna kombinacia ! :evil: :!:
Takže zostaneme pri Maxtorovi :-)
Kamosovi odisiel aj Maxtor.....okrem toho IBM su uz v pohode...predtym mali problemy ale to boli z nejakej madarskej tovarne. Uz je zatvorena....azijske su v pohode. Ber radsej IBM. Ja som s nim spokojny.
Hromadne zdochynali aj Thaici 60GXP... Nielen madari. Sam som jedneho Thajca mal.Citace:
Původně odeslal greap
120GXP malo odnova v zarucaku 300hod/mesiac. Neskor to odtial zmazali, ale pochybujem, ze zmenili vyrobu...
IBM never more. :evil:
vyrobu zmenili.... :evil: od kvetna 2002...Citace:
Původně odeslal PiT
1) disk je o trochu tezsi
2) pristupova doba o 0.2ms mensi
3) HLAVNE mensi watty.....cili se to min zahriva, cili se to nemuze lokalne prehrat, cili to neodejde.... :idea:
for Kukla.... ktory z tvojich diskov je rychlejsi 40 alebo 80?
Pravda je taka, že aj ja som mal nového Maxtora, ktorý mi po týždni používania odišiel. Potom mi ho vymenili za druhého a už šlape v pohode 2 roky.Citace:
Původně odeslal greap
To o tých IBM som počul že sa srali jak sviňa, ale zase sú to najrýchlejšie disky. A WD moc neverím.
Takže asi Maxtor. Ale pravda je že to nekupujem pre seba takže mi to môže byť jedno. :-)
Hod mi link, kde je o tom nejake info.Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
Co ma hmotnost disku spolocne s jeho spolahlivostou ???Citace:
1) disk je o trochu tezsi
No a ???Citace:
2) pristupova doba o 0.2ms mensi
Ved ma vacsiu hustotu zapisu na platne.
Moj sa lokalne prehriat tiez nemohol, pretoze nikdy nedosiahol teplotu vacsiu ako 40stupnov. Bol od nova upevneny v zeleznej klietke a ofukoval ho prud studeneho vzduchu.Citace:
3) HLAVNE mensi watty.....cili se to min zahriva, cili se to nemuze lokalne prehrat, cili to neodejde.... :idea:
Ty si tie W nejako meral, ze si si tak isty ???
BTW, 60GXP boli oproti 75GXP doslova cool a odchadzali tak isto...
Ked som kupoval 60GXP, tak mi tiez ludia tvrdili, ze sa zmenila vyrobna technologia, ze ma ine platne a bohvie co este. :roll: :|
Vsetko sa meni aj VIA robila donedavna supacke cipsety.....s malou priepustnostou a pod.....a dnes su celkom dobry....doba sa meni....ja by som svoje IBM nemenil za nic 8-)
mno 40tka, protoze na 80ce je ntfs a na ty 40ce je fat32.... :roll:Citace:
Původně odeslal greap
jinak test pri stejnym filesystemu jsem nedelal...nebyl cas :oops:
ad a) http://www.cdr.cz/a/clanky/clanek/3412Citace:
Původně odeslal PiT
ad b) chces rict ze ibm jenom vydalo novy datasheety a ty hdd jsou doted totozny ??? ...myslim ze by na to uz daaaavno nekdo prisel.... :!:
1) ja nerikam ze hmotnost ma co do cineni se spolehlivosti, jen tim dokazuju, ze se v tom disku NECO zmenilo :idea:
2) to myslis vazne ???
3) LOKALNI prehrati je trochu neco jineho nez celkova teplota disku :idea:
ad c) ja to nemeril. tys snad meril, ze tvoje barca a maxtor maj takovy pristupovy doby a wattage jako maj ve specifikacich.... ???
nejake dalsi otazky :?:
Uz tyden mam IBM 180GXP 60GB a zatim funguje skvele. Je rychlej, tichej, a ma max 37°C bez jakehokoli ofukovani. Jo a 180GXP od 120 se da snadno poznat podle oznaceni na disku kdyz je posledni trojcisli 207 je to 180 a kdyz A07 tak je to 120. Doporucuju 180 u tech snad zatim nejsou zname zadne zavady a jsou rychlejsi. Bracha ma 120GXP a beha mu bez problemu