Takze xcem sa opatat, ze ked mam P4 1,8 A a dosku MSI 645 ULTRA, ci je realne ju OC na 2,4 ?? Pretoze som dost zdeseny z toho, ze default teplotu mam okolo 52 C - pri hrani...
Kazdopadne - nexcem si odje.. CPU !! :wink:
Printable View
Takze xcem sa opatat, ze ked mam P4 1,8 A a dosku MSI 645 ULTRA, ci je realne ju OC na 2,4 ?? Pretoze som dost zdeseny z toho, ze default teplotu mam okolo 52 C - pri hrani...
Kazdopadne - nexcem si odje.. CPU !! :wink:
Neviem ci je to realne ale P4 pri prilis vysokej teplote spomaluje takze nezhori.
Stejně má P4 ocharanu proti přehřátí, nebo s v BIOSu nastav maximální povolenou teplotu.
Ked ho budes lepsie chladit (t.j. novy chladic - najlepsie Volcano 7+ alebo nieco podobne a urobis tunel k CPU alebo aspon prievan v Case), tak nevidim problem. ;)
P4 tak lahko neznicis ked to neprezenies s napajanim.Ja mam P4 2,4@2,9 1,70V box chladic teplota idle je 35° load 52°C a nemam ziadny problem.Predtym som mal P4 2Ghz s box chladicom pri 1,70V mal teplotu idle 31°C load 44°C ale ten box chladic mal otacky vyssie oproti terajsej 2,4.Teraz este cakam kedy dorazia nove chladice od Tt Spark 7.Ked mas problem urob co uz radi PiT poriadne ho napastuj a urob prievan v bedni.
Ako vidis MSI 845E to realne je zadtatoval som na 1,725V a ide jak svicarky hodinky jedine co moze CPU zabit je prieraz napetim co by malo byt napetie nad 1,8V takze doporucuje sa neist nad 1,775 dobre skontrolovat co namera doska to byva najpresnejsie pri napeti okolo 1,725V by mala v podstate kazda 1,8A fachat stabilne na 2,4 pri 133FSB
je pravdepodobne ze ti to bios nedovoli tak budes muset dratovat vid
http://mujweb.cz/www/PaoloCZ/p4-voltage.html :-D