Potreboval bych poradit....Udelal jsem si image originalniho windowsu xp pro, ktery ma pouze SP1....Chtel do toho image vlozit i SP2...jak na to ? Pokud vim tak to jde, ale bohuzel nevim jak....Poradte...Diky
Printable View
Potreboval bych poradit....Udelal jsem si image originalniho windowsu xp pro, ktery ma pouze SP1....Chtel do toho image vlozit i SP2...jak na to ? Pokud vim tak to jde, ale bohuzel nevim jak....Poradte...Diky
Hlasi mi to tuto chybu:
http://www.jirime.kvalitne.cz/poskozen.JPG
Co ted ???
Ztahnul jsem SP2 znova a zkusil jeste jednou...To se rozjelo bez problemu...zaalo mi to delat adresar na C: a nejake dlouhe cislo....
Potom kdyz uz to bylo da se rici udelane tak mi vyletla tato hlaska....
http://www.jirime.jirulda.com/poskozen1.JPG
Vite nekdo co s tim ?
Jinak jsem postupoval presne podle navodu...
http://support.microsoft.com/kb/900871
zkus nlite
btw co takhle priste ty velke obrazky pripojit jako prilohu :)
A máš pro ty soubory ze SP2 na té partition místo? Co když se tam už nevlezou a proto to padá. Já jsem tu integraci SP2 dělal taky a žádné problémy s tím nebyly. Ale dělal jsem to trošku jinak.
První postup
1) Rozbalíš SP2 do adresáře
WindowsXP-KB835935-SP2-CSY.exe /x
2) Po rozbalení souborů vznikne adresář "i386" a v něm podadresář "update". V něm se nachází také soubor Update.exe a ten spustíš s parametrem s a s cestou k instalačce winXP.
Update.exe -s:C:\XPCD
Druhý postup
Mělo by to jít i přímo bez prvního kroku takto:
C:\XPSP2\WindowsXP-KB835935-SP2-CSY.exe -s:C:\XPCD
Nezapomeň si extrahovat bootsektor z originálního CD (první 4 sektory - 2kB), aby pak ta kopie byla bootovací.
použij nLite (umí i česky)
http://www.nliteos.com/
integrace SP2 je v něm triviální záležitost
Pokud spustim WindowsXP-KB835935-SP2-CSY.exe tak se mi samozrejme udela nova slozka a po dokonceni se mi automaticky otevre okno abych udelal update...ja uz update delat nechci a tak dam storno,ale jakmile dam storno tak cela slozka co se udelala zase zmizne.....:-(
Doufám, že se nesnažíš provést update na tu image? To samozřejmě nepůjde. V tom adresáři C:\XPCD bys měl mít zkopírovaný adresář i386 z originálního instalačního CD. Pak bys měl spustit ten SP2 s tím parametrem integrate, tedy "WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe /integrate:C:\XPCD".
Tak jsi to dělal a házelo to tu chybu?
Jestli to projde, tak bys měl potom použít program na úpravu image (třeba Magic ISO) a v té image ten adresář i386 nahradit tím updatovaným. Takhle jsem to ještě nedělal, ale mohlo by to jít.
Takze se mi to asi konecne povedlo.....Pote jsem odebral programem Magic ISO v image vse ze slozky i386 a nahradil vsim ze slozky C:\XPCD....
Myslis,ze je to tak spravne ? Bude to fungovat ? jak jinak nez instalaci to zjistim ? Diky Jirka
pro jistotu asi fakt ten nlite :) ... zvladnul sem v tom udelat SP2 instalaci i ja a fungovala napoprvy
akorat si clovek musi dat pozor na odstranovani tech soucasti ... odstranil sem vetsinu veci podle hulanova ( :rolleyes: :) ) navodu a vsechno se zdalo v pohode do doby, nez sem chtel nainstalovat ctecku na cipovy karty od banky ... takze s tim asi opatrne :)
Asi tak nejak. Udelal sem si v Nlitu imho peknou instalaci ,odstranil sem vse (taktez) podle Hulanova navodu a pak mi to nechtelo vubec bezet ,hazelo to porad nejaky chyby etc. Nlite je dobrej program ,jen to chce udrzet nejak aby to fungovalo :).
V nLite pridavam jen zaplaty a nastavuju nejaky default hodnoty. Jinak radeji nic neodstranuji.
Když člověk ví, co dělá, může i odstraňovat (já se třeba při přípravě image uklikl a odstřelil gameport, ale budiž, nikdy jsem ho nepotřeboval a časem si případně vytvořím novou, tahle běží už rok super).
Co se ale určitě hodí, je spousta nastavení, přidání záplat a možnost vykopat hromadu balastu - mám tak XPčka, zabírající méně než 700 MB a startující na obou Athlonech XP mezi 22-24 sekundami. Z hecu jsem je nahodil na Pentium 200 (non-MMX), HX chipset, 96 MB RAM, 4,3GB WD - najedou za necelých 50 sekund a práce je v nich rozhodně svižnější, než u 98ček.
Co tím chci říci - nestrašte s odebíráním, pokud se vytvoří image na CD-RW, není třeba ani litovat nepovedeného pokusu.
No tim co jsem napsal o kousek vyse nemelo bejt straseni ,spis hola pravda a myslim ze to je spis upozorneni aby clovek s tim nedelal kouzla :).
Nevim jak ty ,ale delat nejake pokusy s Nlitem nez se mi povede nahodit tak "dokonala" verze systemu podle mych potreb je vcelku aspon pro mne ztrata casu to zkouset na X-krat. Ale to je otazka nazoru spis.
Diky vsem za vase rady.....Udelal jsem to i v tom nlite....vypalil jsem si jak toto tak i ten image kde jsem odebral a pak pridal slozku i386...V nlite jsem nic neodebiral...Nechal jsem to tak jak to bylo....vyzkousel jsem instalaci z toho nlite a probehla bez problemu akorat,ze jsem to zblbnul a naistaloval na jiny HDD ktery jsem predtim i nechtene rychle zformatoval....Nejak se mi to,ale nezda....Me to nenabizelo,ze muzu instalovat na E,ale na C a proto jsem dal rychle zformatovat a hle pak jsem zjistil,ze mi to zformatovalo a naistalovalo na E...:-( Tim jsem ztratil skoro 260GB dat....:-( Nastesti existuje softik Getdataback ktery mi velice pomohl v podstate vsechny data vratit zpatky...:-)....Takze vypalim vsechny dulezita data na DVD-R a pak to zkusim zase jeste jednou ten WIN naistalovat....Jestli to nahodou neudelalo samo, ze to ukazovalo na C a pak se to udelalo na E....No uvidime...Jeste jednou dikes za vase rady.....Jirka
Musíš si dávat pozor, kam to instaluješ (i na velikost a název partition)...
Taky lze skrýt nepotřebné partition při instalaci. Jinak se může stát, že se tyto partition natlačí s písmenkem před tu partition, kterou chcete mít jako C (nebo D, E atd...). Alespoň Windows 2000 jsou v tomto neuvěřitelně pitomé a pořadí partition neurčují podle disků, ale podle aktuálního počasí.