Rušení - Svideo TV u notebooku
Ahoj, jen jsem se chtěl zeptat, jestli někdo nevíte, v čem by mohl být problém. Když mám připojený notebook k TV přes Svideo a zároveň je notebook napájen ze sítě, tak se na obraze objeví horizontální skoro průhledný pruh, který jezdí zespodu nahoru. Pokud notebook odpojím od sítě a jde tedy pouze na baterie, tak pruh zmizí. Anténu jsem zkoušel odpojit, ale nepomohlo to.
Pokud audio výstup z notebooku připojím k zesilovači, tak to nechutně bručí. Pokud ho odpojím od sítě, vše je zas OK.
Vím, že je podobný problém při používání společné antény, ale v případě toho zesilovače vůbec nevím, jak to řešit. Tak kdyby někdo v těchto věcech zdatný poradil, tak bych byl opravdu rád. Díky za radu.
Re: Rušení - Svideo TV u notebooku
Díky, všechno jsme to pročetl, ale nic konkrétního jsem bohužel nenašel. Většinou se tam řeší problém s anténou, který já ale nemám. Nebo něco s kondenzátory, ale nikde není přesně řečeno, kam je umístit. Jestli na signálové země Svidea nebo kam? Do zásuvky nebo do zemnění se vrtat nebudu. Za to mě to nestojí. Myslel jsem, že třeba existuje nějaké jednoduché řešení. Tak nevím...
Kondenzátory se dávají obvykle do stínění koaxu od antény a když to nepomůže, tak i na jádro, ale tam je třeba zvolit vhodnou hodnotu a vytvořit adekvátní stínění, jinak v lepším případě vypadne některý z programů (kvůli špatně zvolené kapacitě) a v horším se rozsype obraz (kvůli absenci stínění).
U videokabelů je to problematičtější, protože ty přenášejí nízkofrekvenční signál a nějak mě nanapadá, co by s tím kondenzátor vyvedl. Možná ještě tak do stínění/země, ale videosignálu by to asi dobře nedělalo (nebo by musela být použita nějaká velmi nízká kapacita...?) to už by ti musel říct někdo jiný.
Tak už jsem na to přišel. Musím se stydět... Ten zesilovač je totiž zároveň i tuner a DVD přehrávač, takže je do něho zapojená společná anténa a SCART z televize. Takže se to uzemňovalo přes ten SCART a dále přes anténu toho tuneru a zpátky přes anténu do televize. Dal jsem na obě antény kapacity a už je to v pohodě. Omlouvám se za zbytečné vlákno...
Akorát nechápu, jak to, že nevznikala zemní smyčka mezi tou televizí a tím DVD přehrávačem/tunerem. Když oba jsou připojený na společnou anténu a zároveň jsou propojený SCARTem. Smyčka je taky uzavřena a problémy to nedělá a takhle to funguje skoro všude...
DVD přehrávač nemá kostru připojenou na nulovej vodič sítě (má pouze dvouvodičovou přívodní šnůru),počítače mají kostru připojenou na nulovej vodič (třívodičová šnůra).