Mám server na blackliste?
Mám jeden server, kde beží jeden web a mám problém s tým že na niektoré mailové adresy nedostávam maily ohľadom SZ, alebo príspevkon na fóre.
Aktuálne som dospel k dvom záverom: buď samotná správa je identifikovaná ako spam (dosť málo pravdepodobné, lebo jedná sa o mail z CMS systému), alebo samotný server odkial správa odišla je na black liste. Hlavička mailu obsahuje IP adresu a žial táto adresa bola zdedená po jedenej takej firme, ktorá v minulosti rozosielala nevyžiadanú poštu vo veľkom množstve. Neviem či konkrétne zo servra s mojou aktuálnou IP adresou, ale viem že ako slovenská firma spamoval viac než slušne, takže túto možnosť nevylučujem.
Moja otázka znie, je možné niekde na webe nájsť nejaký black list servrov podľa ktorého sa napr. riadia spam filtre a skontrolovať či tam tá moja IP adresa naozaj je?
Re: Mám server na blackliste?
Maily by sa mali vratit.
Mozes sa pozriet do logov mailu, ci tam nevidiet nejake chyby (napr. blocked by sbl-xbl.spamhaus.org). Inak tych blacklistov je dost vela, v kazdom sa da vyhladavat a niekde som videl aj vyhladavac, ktory hlada vo viacerych naraz (ale adresu si uz nepamatam).
Spam Database Lookup a dalsi sikovne DNS hracky.
Vďaka. Vyzerá to tak, že na nejaký PTR my to vyhodilo že Pass, takže som na nejakom black liste. Problém je v tom, že je to spojené nejak s revezrným DNS záznamom a nepochopil som tú spojitosť. Našiel som na webe nejaký popis, že čo ako funguje, ale s mojou angličtinou som to moc nepochopil. Máte s tým PTR niekto skúsenosti?
pokud mas mail server, MUSIS mit (v dnesni dobe) k te IP reverzni DNS (zaridi provaider) jinak se s tebou spousta smtp serveru nebude bavit a muzes se dokonce dostat i na ruzne PTR blacklisty ... Ten server na kterem bezi to forum ma i vlastni SMTP ?? Nejak nechapu formulaci dotazu ...
Musis proste hlidat vse ...
Preformulujem otázku: WTF is PTR?
Inak môj server reverzný záznam má, ale fórum odosiela mail cez SMTP Forpsi, lebo na mojom servri (zatial) nefunguje mailserver. Mailserver u Forpsi samozrejme reverzný záznam má.
Predpokladám že keď sa reverzný záznam nezhoduje s doménou mailovej adresi, tak to nevadí.
Citace:
Původně odeslal
e1
Preformulujem otázku: WTF is PTR?
To je typ DNS zaznamu. Resp. onen reverzni zaznam.
Ok, ale na čo mi v praxi je?
http://www.google.com/search?num=100...tnG=Hledat&lr= :)
Je to proste reverzni zaznam, ktery zpetne ukazuje na domenove jmeno. Konkretne mailservery to pouzivaj dost hojne, kvuli overeni odesilatele
Ok, a ktorú doménu tam mám nastaviť, keď na tej IP beží desiatka webov? Alebo to je jedno, len aby tam bola aspoň jedna doména?
Co se tyce mailserveru, tak reverzni zaznam by se mel shodovat s domenou, z ktery ten server odesila, ale tady si radsi pockej na vyjadreni nekoho fundovanejsiho ;)