nej poměr cena/vykon u 120mm fanů
vim ze je tady nekolik threadů o 120mm fanech a vesmes vsichni doporučují ventilatory od Paps a Noctua. co ale doporučíte kdyz nechci utratit 400,- za jeden vetrák a presto chci mít klid (i kdyz za cenu menšího průtoku třeba)?
TENTO Xilence je za super peniz, ale myslim že nebude prilis tichý, co treba TENTO Scythe s regulací na minimum?
a jeste reknu ze používám AC Freezer 64 PRO na nízkejch otackach, mam passivne chlazenou GK (ostatne proto potrebuju do casu fany) a opravdu tichý disk. jediné co slyším je muj Fortron ktery chci modnout take nejakym fanem.
=chci 3 fany a rozhodne za ne nechci dat 1200,- (=3x400) ale méně
dekuju za tipy
Re: nej poměr cena/vykon u 120mm fanů
Ad xilence - vim ze ti jde predevsim o uzivatelske zkusenosti, ale aspon neco srovnani na swh no.1 srovnani no.2
No ja ti nevim. Ja jsem pred rokem koupil jeden ten cervenej Xilence a kdyz ho stahnes na 800 otacek tak mi prijde, ze za ty penize je tichej dost. Jenze kazdej z nas ma jiny nazor na "ticho", takze to ber jen jako subjektivni hodnoceni. Musel bys to sam slyset (pripadne neslyset).
Ja mam 120ku Glacial a na 800 je taky tichy - neslysitelny :) Cena bude jak u toho Xilence.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Ja mam 120ku Glacial a na 800 je taky tichy - neslysitelny :) Cena bude jak u toho Xilence.
dik za tip...bohuzel ho nemaj ani v CZC ani v alze vubec v nabídce, ale jeste se mrknu
..hmm a ani MaWa neprodava znacku Glacial... :(
Citace:
Původně odeslal
Anduril
no to je vpohode...do 2kil budu nadmíru spokojenej...zkusim sehnat v Praze...
kdyz tak ale ctu ten test Xilence vetraku, tak bude asi tissi. Glacial ma kulickove lozisko..Nicmene ja ho mam na tech 800rpm a neslysim ho, vice hluci zdroj, prip. cpu.
no ten Xilence prodavaj v CZC coz mam blízko, takze jeden na zkoušku vemu a uvidim...jinak to ztišování...staci ho akorat nezapojit do molexu (12V) ale do toho 3-Pinu (7V) zejo? :-)
jinak jak jsem rekl ja ted slysim akorat airflow z toho hroznyho chladice co mam v tom Fortronu :(
Jaky 3pin myslis? Imho vsechny vetrak jsou napajeny 12V v kompu. Mam to zregulovane pres desku.
Tohle je prodluzka :) Pokud myslis tento konektor na desce, tak ten je taky 12V. 7V v PC najdes jedine pres nejaky regulator fanu nebo pripojenim fanu mezi 5V a 12V vetev.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Tohle je prodluzka :) Pokud myslis tento konektor na desce, tak ten je taky 12V. 7V v PC najdes jedine pres nejaky regulator fanu nebo pripojenim fanu mezi 5V a 12V vetev.
jiste ze myslim ten konektor :lol:
no tak ok...ztisim to na prkynku no :)
Xilence nebrat, je to shit, naprosto mizerny prutok, to co pisou na krabicce je holy nesmysl. Radsi shanejte Yate Loon ktery koupite za podobne penize, nebo doufejte ze sem zabloudi jeden user ktery ma doma plnou bednu kvalitnich fanu :-)
Citace:
Původně odeslal
Prokop
Xilence nebrat, je to shit, naprosto mizerny prutok, to co pisou na krabicce je holy nesmysl. Radsi shanejte Yate Loon ktery koupite za podobne penize, nebo doufejte ze sem zabloudi jeden user ktery ma doma plnou bednu kvalitnich fanu :-)
jeee, no to bych uplne nejradsi...koupil treba pouzity chladič...tak sem nasmerujte toho hodnýho pána :lol:
Citace:
Původně odeslal
Prokop
nevim, jestli to muzu rict (napsat) nahlas, ale myslis ximu? ;D
Citace:
Původně odeslal
Opty
nevim, jestli to muzu rict (napsat) nahlas, ale myslis ximu? ;D
Ne. Pokud vim, tak Xima uz s nima neoperuje. Tomu tajemnemu uzivateli jsem uz poslal link na tenhle thread. Treba se ukaze.
Citace:
Původně odeslal
Prokop
Ne. Pokud vim, tak Xima uz s nima neoperuje. Tomu tajemnemu uzivateli jsem uz poslal link na tenhle thread. Treba se ukaze.
diky za snahu...K+
co si myslite o tomto Termaltaku a o chladicich TT vseobecne? treba prave tento mi prijde zajimavý a udávaných 16dB je taky super
...no tak v diskuzi lidi rikaj ze 16dB je hloupost no... :-(
Citace:
Původně odeslal
-jb-
co si myslite o tomto
Termaltaku a o chladicich TT vseobecne? treba prave tento mi prijde zajimavý a udávaných 16dB je taky super
...no tak v diskuzi lidi rikaj ze 16dB je hloupost no... :-(
Kamos ho ma a kdyz ho zregulujes na 5V, tak uz zacina byt tichy. Jinak na 12V je to stihacka, sam sem to slysel na vlastni usi.
Jinak dneska mi dosly dve 120 mm Noctuy 800 rpm. Kdyz to porovnam s Xilencem 120 mm red stazenym na 800 otacek, jako ma ta Noctua, tak subjektivne mi vychazi toto: Noctua ma na stejny otacky jako ten Xilence mnohem vetsi prutok vzduchu. Hlucnosti je na tom lip taky Noctua, ale Xilence na tom neni taky spatne. Takze pokud bych mohl doporucit, tak kup xilence, zredukuj je na 800 otacek a mas taky ticho (i kdyz o malinko horsi, s horsim prutokem vzduchu) za mnohem mensi peniz nez u Noctuy. Ja treba mam nejhlucnejsi HDD WD 250 KS SATA II i kdyz je v Silentmaxxu HD Silencer. Oproti tomu je ten Xilence neslysytelnej :)
Nevim podle ceho si urcoval ten prutok, ale pokud mrknes -> sem, tak vidno ze Xilence ma prutok vyssi nez Noctua jak v tahu tak tlaceni.
Psal jsem tam, ze je to subjektivni porovnani. Proste mi prijde ze ma noctua na 800 otacek vetsi prutok vzduchu nez xilence na 800 otacek. Ale netestoval sem to zadnym merenim :)