tiskarna do grafickeho studia
cau,
znamej me pozadla jesi bych mu neco nedoporucil, a popravde todle neni moc moje parketa. Pokud byste meli nekso nejakou zkusenost ci vedomost tak urcite sem s ni :)
Požadované vlastnosti:
formát A3, laser, barva, gramáž papíru aspoň 250gr (ideálně 300gr), tisk na ražený (reliefní) papír by taky měla zvládat.
Ještě bych chtěl poznamenat, že se jedná o tisk vizitek, letáků, plakátů a jiných grafických zakázek v množstvích, kde se nevyplatí offset. Takže vytížení bude relativně velké (tedy ne "domácí" použití..). Doteď používal kopírku Canon CLC1100 a když neměla "své dny" (relativní poruchovost, problémy s barvami..), tak celkem spokojenost.. Předem dík za rady.
Re: tiskarna do graickeho studia
Já bych mu doporučil, ať se informuje přímo u výrobců - prostě ať předá požadavky českému zastoupení 2-3 neznámějších značek a nechá si doporučit konkrétní model(y).
Dál taky záleží, jaká cenová relace by to měla být... existují moc pěkné mašinky jako třeba tato, ale to už je poněkud jiná cenová relace, než zmíněná jedenáctistovka (ale umí i 300g/m2 :-) ). Jinak 200g/m2 zvládají CLC dvoutisíckovky a třítisícovky, vyšší umí i 250g/m2
[ot]
Farebny laser ??? Uz si niekedy videl tlac z farebneho laseru? Neviem si z toho celkom predstavit vyzitky alebo nejaku grafiku so zlozitejsim motivom, nedajboze fotku/obraz/kresbu - bude to hnusne.
[/ot]
PiT: to je směřováno na mě nebo na autora threadu? "Kvalitu" laserového tisku znám velice dobře, ale pokud byl onen člověk spokjen s CLC1100, není důvod, aby nebyl spokojen s lepší laserovkou téže řady (těžko můžeme vědět, co přesně od toho stroje čeká, nebo co chce tisknout na laserovce a na co využívá ostatní stroje).
Hrochoslon: tak mě napadá - co je ten důvod k výměně? poruchy, nebo absence podpory pro vyšší gramáž? Pokud jde jen o ty poruchy, nebylo by vhodnější spíš než stroj, vyměnit servisního technika? >:}
cau,
videl sem tlac z farebneho laseru a urcite to nebylo zas tak otresne, a kdyz tisknes 50 barevnejch a3 jako plakat pro nekoho , tak je dost bezpredmetne snazit se cpat mu drazsi inkoust, 99% lidi co tam k nemu kdy prislo byli s kvalitou spokojeni, cena 30-50kc za kus podle mnozstvi byla taky akuratni i pro lidi. Co se vyzitek tyce.. mas pravdu ze to neni to nejvhodnejsi, hlavne jednoducha c/b vizitka nevypada tak elgenatne jak na inkoustu, ale ve vetsine jinych pripadu, hlavne tiskne-li se na papir s nejakou texturou ci strukturou je vysledek naprosto, uplne... slusny :)
taky teda nutno podotknout, ze se jedna a o grafiku a tisk pro "lidi" a pro firmy "stredni tridy", je jsane ze na "top" urovni kompromisi nejsou, ale to zatim neni tenhle pripad.
duvod k vymene je ten, ze tak trochu o ty stroje prisel, nebyly jeho ale spoluinvestora, kerej z podniku odesel a stroje s nim.
Dodal bych jeste ze to nemusi byt kopirka+tiskarna, stacila by pouze tiskarna. A cenove spis co nejnizsi :)