Napajeni Pda z autobaterky
Zdravim, potreboval bych poradit, jak vymyslet napajeni pda z autobaterky.. jedna se o tento vynalez http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36549 .. nabijecka dava asi 3,5V stridavych nebo pulznich nebo co to leze z nabijecek.. je to vubec mozne? diky za rady...
Re: Napajeni Pda z autobaterky
Pozri, co mas na tej originalnej nabijacke napisane - nasiel som niekde 5V/2A. Existuju univerzalne zdroje do auta na skoro vsetko - len treba, aby to malo spravne napatie a vhodny konektor.
Ja jsem chtel neco podobneho delat. Koupil jsem si 12V baterku a dal si ji na kolo, ale kdyz jsem spocital vyslednou cenu, tak by se moc nelisila od tohoto. http://obchod.sunnysoft.cz/scripts/d...3313&Level=421,
tak jsem si to koupil a jsem spokojen
Pokud tvoje PDA podporuje nabijeni z USB (coz tusim umi skoro kazdy PPC), tak by melo stacit zapojit jednoduse stabilizator 7805 1A a k tomu filtracni kondenzatory. Akorat ten stablik se bude trochu hrat, tak ho dat na nejaky chladic. A z nej mas na vystupu v podstate to same, jako z USB portu. Ale mozna je fakt lepsi koupit to, co postnul chinook.
Ja si to zkusil ubastlit a s mym Palmem Tungsten T3 to chodi dobre.
Citace:
Původně odeslal
krtecek
stabilizator 7805 1A a k tomu filtracni kondenzatory. Akorat ten stablik se bude trochu hrat, tak ho dat na nejaky chladic.
Ja to takhle puvodne mel, ale je strasne mala ucinnost. U auto to vadit nebude, ale u me na kolo to uz bylo poznat. Nekde jsem to tu resil, ted nemam cas to hledat, ale bylo tam zajimave zapojen s DC menicem. Soucastky tak za 60KC
Diky za rady.. jeste dotaz k tomu vynalezu co sem postoval chinook. do toho jen strcim 12V z baterky a poleze z toho usb napeti, chapu to spravne? :)
Citace:
Původně odeslal
CHUDAK
Diky za rady.. jeste dotaz k tomu vynalezu co sem postoval chinook. do toho jen strcim 12V z baterky a poleze z toho usb napeti, chapu to spravne? :)
Ja myslim že by to tak mělo být, mělo by z toho lézt 5V a max 1250mA, tak se mrkni kolik si bere to PDAcko, abys to pak neusmazil... Ale jestli do toho pujdes tak bych si to bejt tebou radsi premeril...
Citace:
Původně odeslal
CHUDAK
JJ. Je tam 5V. Je to stejne jako kdyz PDA pripojis k USB u PC. Delaji se tusim dve varianty. 1250mA a 2000mA. Ja mam tu slabsi a zadny problem.
Budes potrebovat nejakej stabilizator rady 78XX, konektory, nejakej vetsi kondenzator a diodu aby mel kond nejakej smysl. Doporucuju pouzit 2 diody pro jistotu aby se ti nedostalo neco dovnitr pres nulu. A jeste neco na chlazeni toho stabilizatoru.
//BTW USB dava 500mA max.