Schanim notas, ktery bude mit BT, 100-120GB 5400ot disk, nebude mit Celeron, nebude mit Intel Grafiku a bude do 22-ti
Printable View
Schanim notas, ktery bude mit BT, 100-120GB 5400ot disk, nebude mit Celeron, nebude mit Intel Grafiku a bude do 22-ti
Asus F3M
Nicmene pokud ma byt ten notebook trochu prenosny (lehci) a kvalitni v ramci ceny, pak bude treba asi slevit z nektereho pozadavku nebo pridat na cene :)
Napr. nechapu tu intel grafiku ?
Urcite mysli Intel GMA xxx ;-)
Kazdopadne se to tu parkrat urcite resilo a taky muzes mrknout pro zacatek na www.czechcomputer.cz (neni to reklama,to fakt ne,chran Buh),kde si muzes navolit pozadovane parametry a vyplivne Ti to modely,ktere to splnuji... ;-)
Mrkni na Asus A6KM.
Mno i ten A6Km je dobry, mozna jeste lepsi.. oba maji 1GB ram v zakladu..
No a co tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42380 ? Sice si priplatis 2000 Kc navic, ale v tehle cenove relaci mi prijde jako absolutne nejlepsi koupe
MSI je bez OS a Asus su vsetko v low ende odpadky ....
Anduril> Já myslím, že si pomůže docela dost ... nV7300 je řádově lepší než GMA 900/950. Nejen že je výkonější, umí mnohem víc efektů (bla bla bla), ale taky umí u některých aplikací pěkně akcelerovat, kdežto GMA jede na software renderer, což není až tak moc super. A to vůbec nemluvím o možnostech ovladačů atd. Já bych rozhodně grafiku od Intelu nebral (už jen proto, že je to jedna z věcí, který si skutečně nevyměníš ... narozdíl od HDD, RAM, CPU ...)
Já mám Asus A6Km před sebou. Přijde mi OK, tak shrnu pouze nedostatky (ale nemělo by to vypadat, že je to hroznej křáp :) ):
- hlučnost ... prostě je dost hlučnej, jak verze se Sepmpronem, tak Turionem
- relativně malá výdrž na baterku ... Sempron okolo 1:50, Turion asi 2:30
- nema prostredni tlacitko na touchpadu ... coz je problem mnoha notebooku a na cestach to vadi
Osobně myslím, že je to dost (HW) muziky za málo pěnez a není to až takovej aušus jako Acer ... samozřejmě na HP nebo Dell to nemá, ale ti ti taky nenabidnou takovej HW za takovou cenu (kromě výjimečných akcí).
Ano je výkonnější, ale je to tolik, že to stojí za to? Na hry to podle mě pořád není. U kterých aplikací akceleruje jinak než intel (nemyslím hry) ? Tuhle grafiku si taky nevyměníš, takže za rok bude stejně k ničemu, i kdybys to chtěl na hry.
Na druhou stranu intel umí pro noťas imho vše podstatné - akceleruje dvd, umí vista aero, umí dual monitor úplně s přehledem, má minimální spotřebu, z paměti zabere pár mega.
Ale třeba máš jiné požadavky :)
Nebudu dělat, že sem o tom věděl - něvěděl :) .
Ale fakt je ten, že když se jdeš podívat do nějakých obchodů, kde mají vystavený notebooky, tak Acery jsou jedny z mála ntb, který mají prostřední tlačítko a to ještě ke všemu "šoupací". Teda netvrdím, že žádný jiný notebooky ho nemají, ale prostě nevím, proč na tak důležitou, dobrou a levnou věc výrobci veskrze kašlou ... přitom bez "šoupátka" je práce s netem a dokumentama víceméně porod.
Anduril> No, je pravda, že mám trochu speciální požadavky, protože potřebuju dobrou gráfarnu, nicméně ne přímo pro hraní her, ale hlavně pro testování (modelů, enginu) ... ale myslím, že nijak extrémně divný požadavky to nejsou. Hry +- z roku 2004 si zahraješ bez problému na vysoký detaily v nativím rozlišení (pokud podporujou widescreen), novější hry samozřejmě spíš ne.
mozna skoro OT ale:
kasli na grafiku. na GMA950 si zahraju NFS:U i Painkillera uplne vpohode. To co muzes dostat za tyhle penize vubec nema vyznam.
kasli na disk 20GB nikoho nespasi. stejne poridis externi do USB bez toho to nejde.
zvaz toto: http://cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&Shortcut=FPC-202135
velmi male. velmi lehke. dava me to ke 4h na baterku. ma to velmi solidni build vzhledem k cene a hmotnosti...
vista na tom po pridani 512MB slapou vpohode. bezproblemu to dava 1920x1200 panel + 1280x800 na NTB...
Mne Intel grafika taky neirituje, jelikoz hry nehraju a graficke aplikace, ktere pouzivaji nejaky typ akcelerace, kde by nejak zalezelo na grafickem vykonu taky ne, nicmene je fakt, ze napr na GF7300 s vlastni 64/128MB + TC si rozhodne zahrajes vice novejsich her, nez na Intel GMA, to zas jo.
Nicmene za 22kkc musis ozelet bud vykon, nebo features a na kvalitni mechanicke zpracovani takrka zapomenout (pokud by ses nerozhodl pro nejaky starsi notas vyssi rady, samozrejme s nizsim vykonem a mene funkcemi)
A stou sdielnou pameti - je pravda, ze sebere ze systemu jen par mega, ale to samozrtejme jen ve chvili, kdy je nepotrebuje (prace ve 2D, kancelar, internet atd). Pokud zapnes hru/3D aplikaci, tak si hned alokuje klido tech 256MB a pak v pripade notebooku s 512MB RAM je cely system extremne zpomalen nedostakem pameti a je to znat i u 1GB RAM, takze i v tom je lehce vyhoda reseni byt polointegrovane napr. GF7300 s castecne vlastni pameti. (on je tim padem taky tedy rozdil treba mezi Intel GMA ci R1100 bez vlastni RAM a GF7300 s vlastnich 128MB)
S tím vcelku souhlasím (hlavně pokud chce koupit novej) ... vždycky je to něco za něco a je dobrý vědět, co si můžeš dovolit obětovat.
Já s vědomím toho, že ho budu přenášet tak 1x týdně sem obětoval zpracování (i když myslím, že to od Asusu není úplně nejhorší) a vzal vyšší výkon.
Pokud bych ten notes přenášel každej den a chtěl hlavně net, kancl nebo třeba programování databází, tak zase obětuju výkon a připlatím za zpracování.
Je to každýho boj ;)