Re: XP Home mi neukazou disk
A v spravci disku je co ? ...
Neni to treba jen neprirazenym pismenem disku?
Mě se taky po pár experimentech s oddíly "ztratil" jeden. Stačilo mu znovu přiřadit písmenko v nástrojích :) Ale o data jsem strach měl..
Ve slozce disketove jednotky jsou oba disky:
ST380011A
WDC WD2000JB-32EVA0
btw to je 200stovka co trucuje.
Priradit pismeno k jednotce se to dela kde?
Jinak jsem prave zkousel pripojit onen disk k jinemu PC (XP Prof) a taky se neobjevil!
Jsem z toho docela na prasky pac jsem strasne dlouho nezalohoval a ty data proste musim dostat, disk pak at de ke vsem certum!!!
Jo jeste pro info ve spravce zarizeni je hned pod vyrobcem umisteni :0(0)
....zacinam mit vazne strach
Cim na to jit?
Partition Magic?
SPRAVCE DISKU
Přesný název Sprava disku
Pouzij HELP kdyz nejsi schopny to najit :confused:
Jaj sry, uz jsem to nasel.
Bohuzel jsem musel vytvorit novy oddil ktery je v plne velikosti disku a jeste ho chce naformatovat...... po mych datech ani stopa.
Sry ze se ptam jak blb, ale hodne mi na nich zalezi (mam tam fotky za posledni 3 roky zivota). Dostanu to z5?
Hlavne nic neformatuj a na ten disk nezapisuj. Data by tam byt mela. Pokud ti na nich hodne zalezi, tak si udelej kopii toho disku a na ni pracuj. Nevim jak se to dela ve Win. V linuxu je na to prg dd.
Pro win zkus GetDataBack for NTFS a nebo podobne prg.
Co jsi tam mel za filesystem ? Ze jsi vytvarel particii (pitomost na entou).
Jestli tam byl dinamickej disk,tak potěš koště.....no a pokud chceš z něčeho dostávat data, tak zásadně nic na disku nevytvářet. Někdy stačí manuálně přenastavit práva v XP, občas to trojčí s NTFS. Pokud jsi ale zrušil původní particii, tak je celkem otázka co z toho dostaneš. Jediná možnost nějakej SW na obnovu dat.
Byl to klasicky zalozni disk na NTFS bez systemu.
Holt uz se stalo. Sosnul jsem demo programu GetDataBack a vypada to ze toho najde hodne. Ted musim "zakoupit" FULL verzi abych s timneco mohl podniknout.
Holt jsem nepremyslel s chladnou hlavou...
Jeste zkusim ten Partition Magic, ale nevim nevim...... Jedine to surove vytahat pomoci nejakeho toho recovery programku.
Pokud ma jeste nekdo jiny navrh sem s nim.
Krom onoho vytvoreni noveho oddilu ve spravci disku jsem s diskem nic nedelal.