Chci koupit do tyhle prehistoticky desky novej procesor, ale nevim, co to max sezere. Tusi nekdo, prosim?
Printable View
Chci koupit do tyhle prehistoticky desky novej procesor, ale nevim, co to max sezere. Tusi nekdo, prosim?
Oficialni stranky od Abitu nestaci? ;)
http://www.abit-usa.com/products/mb/...es=1&model=124
Tj. podle mne jakykoliv Barton (maximalni byl 3200+) a vypada ze i Semprony.
Zrovna tuhle stranku jsem videl. Jenze co je psano to je dano :P A krom toho ja si nepamatuju, jak rychlej ten potencialni Barton je. Coz mi pripomina, za kolik by se teoreticky moh sehnat?
Takovej potencialni Barton 3200+ bych hadal +- 1.500,- Akorat, ze vetsina lidi vlastni spis oblibenejsi 2500+.
Pripadne XP-M 2600+ ten by tam snad taky mel jit v pohode, nekde tu o tom byl salodlouhy thread, tam by ses dozvedel vic.
a ještě přidám jeden odkaz - http://www.abit-usa.com/products/mb/cpu_support.php
Hm, a prodava je vubec jeste nekdo? Dlouho jsm nevidel ani jeden,
Nove ne. Jedina nejaky ojedinely a zcela vzacny vyprodej. Uvadene ceny jsou bazarove.
Vsak tak jsem to myslel.
Skromne by som ti odporucil 1700+, sam som mal jeden co bezal 11x194 na revizii 1.2 a potom aj 10x220 na 2.0. Zycajne isli dobre taktovat, aj tu sa toho dost napisalo, ze ktore serie apod.
1700+ mam ted, nic slabsiho tam ani mit nemuzu.
To bych zrovna nesouhlasil. Takovej Barton 3200+ by se hodil.
A na 2200MHz to je totalne nestabilni. Uz 10.5x200 obcas mrzne.
nechcem ta nasilu odhovarat ale...
- xp 1700+ na 2000 MHz, ked ti 10.5x200 obcas mrzne, tak 10x200 snad uz drzi :-)
- barton 3200+ na 220 MHz (tusim 11x200)
to bude skoro to iste, aj s rozdielom cache
ked uz velmi nieco namiesto 1700+ @ 2000 MHz tak asi len xp-m, niektoe isli pekne vysoko ale aby si nebol sklamany z maleho rozdielu..., mozes chytit aj horsie cpu ako mas teraz
Hm, ja nevim. Rozdil prece nemuze byt JEN v cache, ne? :) Pac to 1700+ se pri 2000MHz hlasi jako 2600+ - myslim. Mobile verzi asi nesezenu a kdyz, asi za to lidi budou chtit nejak hodne :/
To jak se to hlasi je uplne fuk, na tom vubec nezalezi. Je to ciste vec biosu dane desky - nektery ti ukaze nejake oznaceni, jiny ne.
Rozdil mezi Bartonem a TB je v cache a pripadne ve vyssi zakladni frekvenci fsb, jiny tam z hlediska vykonu neni. Pri pretaktovani se rozdil fsb stira, rozdil cache neni nijak zasadni.
Hm, takze na realny rychlosti bych ziskal tak mozna 300MHz? To neni mnoho...
Octopuss: Na tvém místě bych do toho nešel. Může tě limitovat také deska, napájení, paměti... nezískáš skoro nic, radši bych šetřil na razantnější upgrade.
No jo. Mne se jedna o jednu starsi hru, ktera mi ted po koupeni 21" widescreenu na tomhle procesoru proste v 1680x1050 beha tak, ze spis nebeha :) (ano neni moc zavisla na grafice) Myslel jsem, ze rychlejsim procesorem bych tomu pomoh.... Jsem ale pomerne prekvapenej, ze udajny rozdil mezi 2600+ a 3200+ je tak malej...
oznacenie 2600+ je mimo ako uz niekto pisal
200-300 MHz ta asi nevytrhne
ak ti ide primarne o jednu hru tak by som skusil zohnat nejake testy, z vyssim cpu
pri takom vysokom rozliseni moze dochadzat aj pamat na vga + vseobecne (velmi vseobecne) zvysenim rozlisenia hlavne pritlacis na vga
ak tak napis aka je to hra, ak ju tu niekto ma tak ti moze skusit pozriet ako to slape na inych zostavach
A neni to ciste teoreticky Ultima Online? :idea:
A aku 1700+ mas teraz?
Palomino 0.18 um alebo nejake TB s 0.13 um?
Tak ci tak, nemas podpis a tak ani poriadne nevidno, ci to uz mas overclocknute, ci nie...
Mas dobru dosku, aj Palomino by sa malo dat taknut na cca 2000+, cize nieco cez 1600 Mhz, z povodnych 1466.
Ak mas TB a nemas tu prvu A0 seriu, ale B0, tak by to malo dat 2Ghz, ak mas stigo, tak cca 2.3-2.4 Ghz.
Co mas vlastne za VGA?
Ak chces zostat u danej platformy, tak jedine ako Ti vravel mortician - cize 2600+ XP-M alebo faakt podareny kusok Bartona 2500+, ktory pojde na 11*200 resp. vyssie. Cena chodi v bazaroch u dobreho kusu kludne okolo 2000 kc.
Pridaj si ten podpis, ono sa potom lepsie vo vseobecnosti orientuje.
kup si v bazaru A64 3000/3200+ +KT800/NF3 a vyjde tě to jen o něco dráž a budeš úplně někde jinde
Pokud nechces menit desku, poohledni se po bazarovem XP-M 2600+ Mel jsem jeden, ale uz beha v brachove PC 11x220.