Re: tichý zdroj (ZM460B-APS)
tissi je seasonic energy plus 550W nebo zalman ZM-600HP...
Mam myslim 430W verzi. 8cm vetrak. Po zapnuti to bylo celkem tiche, ale potom se vetracek roztoci a je to celkem hlucne. A to tak ze dost.
Nakonec jsem vyriznul dole diru na 120cm vetrak, puvodni tam nechal. kdyz jede na nizke otacky tak to jde. Btw: na vyriznuti otvoru jsem pouzil dil z forton zdroje taktez s 8cm - dokonale pasoval. A pote jsem i nekde cetl, ze Zalmany vyraby FSC.
Jinak zevnitr zdroj vypada celkem masivne a je celkem tezky. Bouzel tomu nerozumim natolik, abych mohl posoudit kvalitu navrhu obvodu, kvalitu soucastek.
Citace:
Původně odeslal
MadCap
spatny kus ? ja jsem slysel 2ks 600HP ze dvou ruznych serii (koukal jsem na serial numbers) a prisly mi fakt tichy ???
tak ono je ticho a ticho ze ano ...
1 Příloh-a(y)
Ciselne ze SPCR asi takto ...
Citace:
Původně odeslal
MadCap
tak ono je ticho a ticho ze ano ...
ano ale pokud JA vedle sebe dam 500W liberty, 600W zalman a 550W seasonic energy+ a JA na SVOJE usi uslysim, ze seasonic je nepostrehnutelny, zalman je za nim a ener je z nich subjektivne nejhlucnejsi, tak se na me nezlob, budu verit SOBE a ne tomu, co namerili kdesi jinde. a o tu SVOJI zkusenost se tady delim. nic vic, nic min.
nj ale 500W liberty nie je tichy zdroj a zalman to zrejme nebude tiez ...
Citace:
Původně odeslal
MadCap
nj ale 500W liberty nie je tichy zdroj a zalman to zrejme nebude tiez ...
no, podle te tabulky, kterou se tu nekteri ohani, je ener 500W treti nejmene hlucny zdroj v typical load po energy+ a s12-430...tak nevim :)
btw, jaky zdroj je podle tebe tichy ?
Bereme ze 200W je typical load v IDLE ci desktop praci hocijakej zostavy, tak potom vidim ze seasonic ma 20-23-25 (vyssie modely) a potom je uz 29-30+ a kazdy znalejsi asi vie, ze rozdiel 6 dBA je v podstate viac nez 2x hlucnejsie ...
Mno a ktory je tichy? niektore 80+ zdroje s najlepsimi vetrakmi (seasonic, silverstone, corsair) alebo potom uprava na iny vetrak
já bych se chtěl dostat tak na hlučnost kolem max 22dB, např. s kombinací superticháho větráku.. :)
ja tiez rozmyslam o niecom takom, a zdroj chcem menit aj kvoli inym problemom s terajsim.
konkretne som si vyhliadol tento : http://195.80.169.118/default.asp?cl...em&stiid=11628
mate skusenosti nejake s fortronmi? lebo sa o nich nikto zatila nezmienil :rolleyes:
NorbiWRC je zbytecne kupovat BlueStorm a platit za peknou krabici a modry vetrak. Radeji vem FSP400-60 GLN. Bez vymeny fanu nebude tichy ani jeden, GLN ma lepsi parametry i ucinnost.
// Srovnávací test 14 zdrojů - 1. část 2. část
diky, mal som ten pocit ze to bude len nejaky reklamny tah, ale nevyznam sa v zdrojoch absolutne.
dik za radu, a myslim ze na zaciatok mi to bude stacit, kedze teraz mam len Eurocase 400W, ktory dost toho nahuci, a je to jedno velke hovno pekne povedane. :D