1x FAIL ve S.M.A.R.T.u, je disk na vyhozeni?
Zdravim ve spolek,
tak trochu ted delam poradek v technice co mame doma a narazil jsem v jednom starsim PC, ktere uz delsi dobu nejelo, na 160GB Hitachi ATA disk, kdyz jsem ho pripojil, tak na nem normalne nabehl system, ale kdyz si pustim Disk Checkup, tak mi u jedne polozky smartu ukazuje fail, tady je cely export:
http://exventura.net/foto-prodej/Dri...-ATA-160GB.txt
je to fatalni chyba? ma ten disk nejakou cenu, nebo uz je tak leda na vyhozeni?
Re: 1x FAIL ve S.M.A.R.T.u, je disk na vyhozeni?
na vyhodenie nutne nie, ale na reklamaciu urcite ... a na stratu dovery tiez
Citace:
Původně odeslal
MadCap
na vyhodenie nutne nie, ale na reklamaciu urcite ... a na stratu dovery tiez
diky za radu, ted jsem se na nej dival a je na nem vyrobni datum JAN-2004, tzn. ze by jeste teoreticky byl v zaruce, zatim se mi ale jedinou fakturu s timto diskem podarilo najit u CzC z cervna 2004, je mozne ze disk byl vyrobeny uz v lednu, ale u CzC ho prodali az v cervnu? nejsem si totiz jisty jestli jsem nemel jeste jeden ten disk :/
No skoro na vyhodenie uz je - tych realokovanych sektorov je hrozne vela a je predpoklad, ze bude este viac.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
No skoro na vyhodenie uz je - tych realokovanych sektorov je hrozne vela a je predpoklad, ze bude este viac.
true, mas pravdu, ja som sa nepozrel na raw ale na to cislo "1" co tam bolo to je stlpec warn :) v takomto stave je na kill :)
Ad vyroba/predaj > Serial Number: VNR4GMC4GAL1HM to isti ;)
tak jsem zjistil, ze 3-leta zaruka u vyrobce vyprsela dnes a po asi pulhodinovem hledani faktury od Czech Computeru jsem zjistil, ze na ten disk dava zaruku 2 roky, ktera vyprsela uz pred 7 mesici... takze disk asi nakonec opravdu skonci v popelnici, nebo si ho necham, ale data na nej radsi zadne davat nebudu..
Na filmy a podobné nahraditelné smeti ho ešte použiť môžeš. ;)