mam v pc 2 opticke mechaniky a zajimalo by me, jestli nevadi, ze sou umistene hned nad sebou :) (nebo treba mechanika a nad/pod ni disk v silentmaxxu)
jde mi hlavne o vliv potencialne vyssi teploty na spolehlivost mechaniky
Printable View
mam v pc 2 opticke mechaniky a zajimalo by me, jestli nevadi, ze sou umistene hned nad sebou :) (nebo treba mechanika a nad/pod ni disk v silentmaxxu)
jde mi hlavne o vliv potencialne vyssi teploty na spolehlivost mechaniky
tak snad jo, jistota je jistota ;D
no ja nevim ale me se disky zahrivaly kdyz jeden byl pod nim ci nad nim
lepsi je to podle me to davat vodsebe
ale kdyz mas chlazeni tak to neres v silentmaxxu
Mno jenže ono narozdíl od optický mechaniky ten disk se točí (pracuje) tak nějak pořád... U disků to možná problém být může, ale u optických mechanik souhlasím s uživatelem rombo, je to jedno :wink:
ted me jeste napadla jedna vec: kdyz pracuju s diskem (cd, dvd) delsi dobu a pak jej vytahnu, tak je na omak teply, ale to je asi normalni, ze? vzhledem k rychlostem jakyma se ten disk v mechanice toci :)
Tohle podle mě nehraje tolik roli, některé mechaniky pečou a pečou úplně stejně, jsou-li samy, nebo spolu s jinou. A má-li se přehřát, přehřeje se. A co odešlo z nejistých příčin (třeba moje a kolegova Toshiba 1802 (a asi 4 další v rozmezí jednoho týdne), něco bylo samostatně, něco pod/nad vypalovačkou -
takže si nevybereme.
Mně neodešla zatím žádná jiná mechanika a to je u obou PC vespod DVD-ROM, nahoře DVD-RW.