lg gsa h10n versus redukce
mam doma pc s deskou ktera ma redukci fcpga pentium 3 a vykonem 600Mhz.
mechanika h10n je umistena uplne nahore v case aby se neprehrivala a na ide secondary master dma je zapnuta
384MB ram 128mb starsi noname rok 2001 a 256mb sdram kingston cca 2 mesice stara
operacni system windows xp
vypaluju dvd v nero express 6 jako data
zdroj bohuzel eurocase najde se to nejaky odbornik ktery by mi potvrdil ze je mozne ze i kdyz je dvd vypalka umistena na vrchu v case aby se neprehrivala tak to nepomuze vlivem te redukce i kdyz ten zdroj ma ale 120mm fan tak pri vypalovani ty chyby budou vysoke vlivem neochlazeni?
zacinam si to silne myslet ze ty chyby pi a pif jsou kvuli tomu
Re: lg gsa h10n versus redukce
pochybuju ze se ti vypalovacka ohriva kvuli redukci procesoru.. spis je vadna a prehriva se sama o sobe (coz se mi ale moc nezda) a nebo mas chybu nekde v softwaru pripadne hardwaru.. ty pameti spolu mas otestovany?? ovladace k desce tam mas?? no a disk si zkousel testovat??
firmware k vypalovacce je nahran z JL10 na JL11.
co se tyce dvou disku western digital tak sem ho zkontroloval hdtune 2.52 posledni verzi na kontrolu chyb a ani jeden z disku nema spatne bloky.
co se tyce prenosu u 40gb max 49,7MB/s min 33MB/s average 45,5MB/s
u 80gb max 49,1MB/s min 32,4MB/s prumer 45,2MB/s
S.M.A.R.T
http://show.imagehosting.us/show/189...-1_1896259.png
http://show.imagehosting.us/show/189...-1_1896263.png
takze hdd je v poradku
jinak abychom si rozumeli firmware byl nahran hned po zakoupeni opticke mechaniky.
U pameti jsem je otestoval jednu hodinu memtest 86 softem a bez chyb
pri testovani pameti jsem z desky nevyndal nejprve jednu z nich a pak testl druhou proste obe najednou jsem je nechal projet standartnim testem v defaultu.
co se tyce tech driveru k desce tak bych potreboval poradit jak zjistit ze ten driver zda-li predtim byl ci ne, mam ci nemam popripade jak spravne ho naistalovat. podle http://support.asus.com/download/dow...Language=en-us ovsem neni dostupny nebo snad ani nikdy nebyl pres google nic
asus P3V4X via apollo pro 133a slot 1 a cpu 600mhz.
06/12/200-VT694X-P3V4X-00
bios je revize 1005 ale to stim nema co spolecneho to by zpusobovalo ze pc by se sam restartoval pri praci nebo jine problemy tady problem neni
PI, PIF chyby jsou především záležitostí kvality optiky té mechaniky, vyzrálosti firmwaru a použitých médií (třeba zatím žádná LG , které jsem měl v ruce, nedokázala rozumně vypalovat Daxony (média BenQ), které třeba z NECů jsou špičkové). Mechanika se může přehřívat, to ano, ale od procesoru těžko, leda by ve skříni byl zdroj svisle, nedostatečné chlazení a že by to foukalo horký vzduch přímo na ni . A ani tak se mi to moc nezdá, spíš nepodařený kus. Zkus nový firmware a jiná média.
Ad chipset... Mnohé desky s VIA 694X měly nebezpečný (záměrně nepoužiji příliš diplomatické slovo "problémový") southbridge VIA 686b. Tak pozor na chyby v zapsaných datech a nestabilitu při práci s IDE zařízeními.
to je blbost s tim jiznim mustkem nasel sem si clanek kde bylo napsano ze jizni mustek VIA 686b některé základní desky s čipsety KT133, KT133A a také typy na bázi kombinované sady AMD 761 + VIA 686B.
no ale presto sem se na to mrkl
jizni mustek je VT82C596B v manualu desky a podival sem se take radsi na desku
souhlasi jizni mustek je VT82C596B
takze bud jine media nez verbatim ci vadna mechanika i kdyz pri vypalovani nebyly zadne chyby.
jinak umisteni mam takove na kanalech kde problem taky neni
primary master systemovy disk
primary slave ctecka
secondary master dvd vypalovacka h10n v prvni sachtici zvrchu
secondary slave hdd na data
X2 - já neřekl všechny desky s 694X. Ty novější ovšem ano. Minimálně ty z doby Tualatinů mají 686b - a nebylo jich málo (samozřejmě proti strojům s i815 ano).