Re: Zmena Mac Adresy Vista !
Citace:
Původně odeslal
WORMBOY
Nainstaloval som WIN vistu 6000 FINAL a ABSOLUTNE mi nejde zmenit mac adresa. Skusal som klasicke softy ako MakeUp , Smac a ine, ani jeden mi ju nezmeni. Skusal som samozrejme aj manualne prepisanie cez regedit ,nuzdovy rezim, prepisat mi ju tam prepise, ale ked si dam overit cez cmd getmac , tak tam je stale stara defaultna mac. Potrebujem ju zmenit, inak sa nepripojim na net.
Uz fakt neviem ako nato, setky tieto metody mi u win xp behali spplahlivo. Neexistuje nejaky dosovsky soft co by ten blby windows nejako osalil a zmenil tu mac?
a) vzhledem k tomu, že se problém týká Windows Vista, by tohle bylo dobré dát spíš do ostatních operačních systémů, než do Sítí
b) Už jsou tu dva thready o nových Windows (Windows Vista - Tipy a triky a Vista - is that our future?), kde diskutují lidé, co Windows Vista aktivně používají a řeší tam i problémy s jejich provozem. Je vážně nutné na každý problém se systémem, který je teprve "na začátku" zakládat nový thread?
"Skusal som klasicke softy ako MakeUp , Smac a ine, ani jeden mi ju nezmeni. Skusal som samozrejme aj manualne prepisanie cez regedit"
A zkusils to tak, jak to jde ve starších windows? Přes Ovl. panely/Systém/Správce zařízení/Síťové adaptéry/Upřesnit/Network adress? A samozřejmě musíš s touto změnou restartovat (tedy u těch starších windows) a až poté to ověřovat.
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Je vážně nutné na každý problém se systémem, který je teprve "na začátku" zakládat nový thread?
No to je tak nejak smysl threadu, zeano ;) A je jedno jestli je nekdo na zacatku nebo na konci. 10 threadu per problem je daleko prehlednejsich nez jeden megathread. Problem se tyka siti a tudiz je to tu IMHO naprosto spravne zarazeno. Jinak tyto problemy pls zasilat modum dane sekce, to bude prinosnejsi, nez to psat primo tady
[/ot]
Citace:
Původně odeslal
jedik
No to je tak nejak smysl threadu, zeano ;) A je jedno jestli je nekdo na zacatku nebo na konci. 10 threadu per problem je daleko prehlednejsich nez jeden megathread. Problem se tyka siti a tudiz je to tu IMHO naprosto spravne zarazeno. Jinak tyto problemy pls zasilat modum dane sekce, to bude prinosnejsi, nez to psat primo tady
[/ot]
Už mlčím babo :-D
Já to myslel spíš kvůli němu, ty dva thready o Windows Vista čte spousta lidí a možná by mu někdo pomohl spíš než tady :wink:
Citace:
Původně odeslal
leo
"Skusal som klasicke softy ako MakeUp , Smac a ine, ani jeden mi ju nezmeni. Skusal som samozrejme aj manualne prepisanie cez regedit"
A zkusils to tak, jak to jde ve starších windows? Přes Ovl. panely/Systém/Správce zařízení/Síťové adaptéry/Upřesnit/Network adress? A samozřejmě musíš s touto změnou restartovat (tedy u těch starších windows) a až poté to ověřovat.
- ano samozrejme skusal.
Bude to asi bug vo viste, vyskusal som to na inom PC, fungovalo to bezproblemov na tej istej viste.
Ked som sa s tym babral asi 5 hodin v kuse,stale odinstalovaval net adapter atd.. sa mi konecne PODARILO, ani sam neviem ako zmenim tu mac - normalne cez MakeUp.Hned som si spravil zalohu cez akronis.Skratka to este neni vychytane, ale som rad ze uz mi to konecne ide.
Riešim prakticky totožný problém, ale zatiaľ bezvýsledne. Ak prídeš na to ako sa ti to podarilo, budem rád ak sa o to podelíš. ;)
Tak to potom nebude Vistama, ale driverama k sitovce. Visty tu mam od pocatku "veku" a vystridaly se mi na nich 2 sitovky. Prvni byl RealTek 100Mb/s a ted integrovany Marvell Yukon 1gb/s. Mam microwave, takze MAC adresy menim pokazde a pokazde popisovanym zpusobem control panels/system/network connections/properties/configure/advanced/network address a nemel jsem s tim nikdy zadny problem...