Rozdiel medzi D975XBX a D975XBX2?
Aky je rozdiel medzi tymito doskami? Vo features k D975XBX pisu, ze podporuje aj dualcore procesory (vlastne vsetky sucasne) a ked dam compare s XBX2 tak to vyzera ze dualcore podporuje len XBX2. Uz som z toho Intelu jelen, ale dufam, ze by nerobili chipset bez podpory C2D, ked ho podporuju aj predchadzajuce chipsety od 945?
Re: Rozdiel medzi D975XBX a D975XBX2?
jasne ze bad axe podporuje dual core procesory, ale prve verzie len Pentium D, Core 2 Duo az neskorsie verzie
Dobre, ale ako si mam overit, ci ta moja uz podporuje C2D? Ktora revizia ich uz podporuje? A aky je teda rozdiel medzi XBX a XBX2? A ako je mozne, ze predosle cipsety C2D podporovali a niektore verzie 975, ako pises nie? Sory za tie lamerske otazky, ale som v soku, lebo tu dosku uz mam kupenu s tym, ze neskor kupim Conroe a teraz sa dozvedam, ze mozno mi v nej nepojde.
rozdiel bol v napajani, ak sa dobre pamatam .. a verziu alebo reviziu zistis, je to znacen na doske
To by mi mal zistit aj Everest, ale od ktorej revizie "to" uz berie Conroe?
Tak som bol znovu na inteli a cez "processor support" som sa dopracoval k tomu, ze XBX2 podporuje uz Core 2 Quad, XBX ide po Core 2 Duo Extreme. Tak snad tam pojde to C2D, ale aj tak by ma zaujimalo, od ktorej revizie. Dufam ze nemali na sklade nejaku vykopavku a potlacili mi ju.
dle stránek Intelu
*Support for Intel® Core™2 Extreme Processor^ in an LGA775 socket with a 1066 MHz system bus
*Support for Intel® Core™2 Duo Processor^ in an LGA775 socket with a 1066 MHz system bus
>Only versions of the Intel® desktop board D975XBX with AA# D27094-304 or AA# D29532-303 or higher support these processors.
http://www.intel.com/products/mother...5xbx/index.htm
a pohled na obě desky
http://www.benchmark.co.yu/forum/att...chmentid=17468
review na 975XBX2
http://www.tweaktown.com/articles/99...ion/index.html
Asi největší rozdíl na první pohled je použitej přídavnej SATA řadič. Na první verzi je použitej tuším SiliconImage a na verzi 2 je řadič od Marvellu, pak je na verzi 2 víc konednzátorů v dolní části mezi PCI.
No to som zvedavy, zistim, az ked budem doma. Zatial vdaka vsetkym.
Z vlastnej skusenosti - ak mas peniaze na Bad Axe, tak sa na nu vyser a kup radsej ASUS alebo Gigabyte DQ6.
Dosky su to sice dobre, ale maju absolutne nepouzilelne BIOSy. Ktore blbnu. Z verzie na verziu raz ide zvysovat voltaz na procesore, inokedy to ignoruje nastavenu voltaz, a tak podobne...
Citace:
Původně odeslal
PiT
Z vlastnej skusenosti - ak mas peniaze na Bad Axe, tak sa na nu vyser a kup radsej ASUS alebo Gigabyte DQ6.
Dosky su to sice dobre, ale maju absolutne nepouzilelne BIOSy. Ktore blbnu. Z verzie na verziu raz ide zvysovat voltaz na procesore, inokedy to ignoruje nastavenu voltaz, a tak podobne...
Přesně tak ... s Bad Axe nepohneš ani o fous ... když už tak XBX2 tam se Intel pokusil o OC-friendly desku ale marně :)
Aj s Bad Axe sa pohnes... Staci len zalakovat jeden jumper... Problem ale je, ze nahodne funguje/nefunguje zvysovanie VCORE... A celkovo pretaktovanie je dost netypicke...
Takze ako inak - mam reviziu AA# D27094-303. Takze na C2D mozem zabudnut.
Btw. - v com je rozdiel medzi reviziami - vo voltazi CPU? Na Inteli som nenasiel (asi som slepy), ake napatie jednotlive CPU vyzaduju. Neexistuje nejaky sposob, ako to rozchodit (Conroe na tejto revizii)?
Citace:
Původně odeslal
Tykoxo
Takze ako inak - mam reviziu AA# D27094-303. Takze na C2D mozem zabudnut.
Mozes tu dosku aj modnut - ide o pripajkovanie par odporov: http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=99298
Laci,
to je ono, take nieco hladam, vdaka. Lenze, ja trotl, som to uz samozrejme, bez okolkov, flashol najnovsim BIOSom a to, co postol PiT ma znovu naplna zufalstvom. Ako tam dostanem nejaky starsi bios - staci ho niekde zohnat a flashnut?
Hej, sosni si ho odtial, kde si sosal posledny (priamo od intelu dufam :) )... Tusim 2-3 verzie dozadu este fungovalo zvysovanie voltaze...