Potřebuje Gigabyte M55PLUS-S3G 24pin napájení?
Stavim komp s touto konfigurací:
Gigabyte M55PLUS-S3G http://www.okcomputers.cz/gigabyte-m55plus-s3g/d-56781/
AMD 3000+ Orleans
512MB DDRII 667Mhz(dual chanel)
Seagate 160GB SATA II
Case Miditower 60-RJA-USB, 4x5.25", 350W P4 TC, USB
http://www.okcomputers.cz/60-rja-usb-bila-350w/d-54578/
A problém je ten že se po zapnutí sice roztočí větráky ale na monitoru se nic neděje, nejde tam signál... Nemůže to být tím že je na desce 24 pin konektor pro napájení a na zdroji jen 20 pin?
Re: Potřebuje Gigabyte M55PLUS-S3G 24pin napájení?
Radsej to ani nezapajaj, skus si poziciat od niekoho ATX2.0 zdroj s 24pin konektorom a uvidis ci je to v tom, ale mozem Ti takmer so 100%-tnou istotou odporucit kupu noveho spolahliveho zdroja s 24pin konektorom prip. aj s 6pin PCI-E. Pravdepodobne asi tato doska vyzaduje 2x12V vetvy, preto nedokaze s jednou 12V vetvou nabehnut.
Te desce staci 20 pinovy konektor (strana 19 manualu), zbyvajici 4 piny jsou vyrobcem zakryty. Pokud pouzijes 24 pinovy zdroj, tak musis vyndat ty krytky. Ja jsem stavel PC s touto deskou a stacil 20 pinovy zdroj, byl to ale 350W Fortron.
Citace:
Původně odeslal
briketa
Te desce staci 20 pinovy konektor (strana 19 manualu), zbyvajici 4 piny jsou vyrobcem zakryty. Pokud pouzijes 24 pinovy zdroj, tak musis vyndat ty krytky. Ja jsem stavel PC s touto deskou a stacil 20 pinovy zdroj, byl to ale 350W Fortron.
Ide hlavne o to, ci ma zdroj s jednou alebo s dvoma 12V vetvami, Ty mas pravdepodobne s dvoma, preto Ti to v pohode slape, najlepsie by bolo ak by napisal presne aky zdroj ma.
Citace:
Původně odeslal
Chuck
popravde receno muze a nemuze.. sice neznam tento case a v nem zdroj co to je zac ale tato deska beha v poho i s 300W EC zdrojem 20pin kterej ma jen jednu 12V vetvi.. bezne je montujeme s 350W EC zdrojema i s 20 i s 24pinama.. z toho vypliva ze problem bude v necem jinym.. jen par blbejch dotazu: 12V napajeni procaku mas zapojeny?? zkousel si jinou pamet, popripade ocistit gumou jeji kontakty?? taky muze bejt spatnej kontakt na procesoru takze ho vyndat a znova nasadit ;).. jeste zkus napsat co znaci ledky na casu.. jestli vsechny sviti nebo jen power a jestli ti treba porad blika CD/DVD ROMka jestli tam nejakou mas
No tak to jsem blázen co se to děje... Vytahnul jsem tedy desku s procesorem a pameti a sel to zkusit do jinyho kompu, byl tam zrovna 24 pin zdroj, ze zacatku to taky nic nedelalo a kdyz jsem vytahoval 12V P4 konektor tak to naskocilo... Tak jsem už uvažoval o tom že vyměnim case a řekl jsem si, že než to rozeberu tak to ještě jednou zkusim... Sice nevim proč ale už to jde:) Jinak před tím to bylo zapojeny stejne jak teď...
Citace:
Původně odeslal
Chuck
No tak to jsem blázen co se to děje... Vytahnul jsem tedy desku s procesorem a pameti a sel to zkusit do jinyho kompu, byl tam zrovna 24 pin zdroj, ze zacatku to taky nic nedelalo a kdyz jsem vytahoval 12V P4 konektor tak to naskocilo... Tak jsem už uvažoval o tom že vyměnim case a řekl jsem si, že než to rozeberu tak to ještě jednou zkusim... Sice nevim proč ale už to jde:) Jinak před tím to bylo zapojeny stejne jak teď...
vytahoval si znova procesor ze?? :)
Citace:
Původně odeslal
rombo
vytahoval si znova procesor ze?? :)
Dvakrát:) Ale potom co jsem ho tam dal jsem to zkoušel s tim původním zdrojem a nic slo to az po tom co jsem to pripojil na ten 24 pin...