po hybernaci "zmizí" čtečka karet
někdy se mi stane, že mi po hybernaci zmizí čtečka karet. někdy naskočí po restartu, někdy vůbec, až po nějaké době. Je zapojen přímo do desky, tak ji nemohu vyndat a znovu zapojit. Pokud dám vyhledat změny HW, tak nic nenajde. Neexstije nějaký patch (ms bugfix), který by to opravil, nebo návod, jak ji znovu zprovoznit?
Re: po hybernaci "zmizí" čtečka karet
Nekoliduje ti čtečka s jiným zařízením, programem nebo driverem?
PC/SC rozhraní, které exkluzivně používá port, pokud se o port dělí s jiným zařízením PC/SC rozhraní nedokáže po přerušení komunikace znovu spojení navázat.
navím, jak zjistím, zdali nekoliduje. pokud je čtečka aktivní, a dám hybernaci. po ůprobuzení" vyskočí "bulbina", že windows našel nepodporované zařízení USB a čtečka nefunguje. zkusil jsem narát záplatu, která by měla opravovat probouzení z hybernace, ale nepomohlo
Spusť Správce zařízení:
1. Klepni na tlačítko Start , dále na položku Nastavení a poté klepni na položku Ovládací panely .
2. Poklepej na položku Systém a poté klepni na kartu Správce zařízení.
neměl by tam být černý vykřičník ve žlutém poli
více na
http://support.microsoft.com/kb/133240/cs
zařízení se ve správci zařízení vůbec neobjeví. jako by bylo odpojené. Pomůže vypnout Pc + vypnout a znovu zapnout zdroj, potom čtečka najede korektně.
a kdyz das ve spravci zarizeni pravym na nazev PC a vyhledat zmeny hardwaru tak se ti taky neobjevi??
Citace:
Původně odeslal
rombo
a kdyz das ve spravci zarizeni pravym na nazev PC a vyhledat zmeny hardwaru tak se ti taky neobjevi??
ne, to už jsem zkoušel. Pokud bych měl usb variantu (zapojovanou z venku), tak by to vyřešilo vytažení a znovu zapojení.
nevidím je ani v připojených zařízeních. Tam vidím pouze SATA disk a Externí DVD