Club3D X1950PRO AGP - problem
Cau, mam problem s touto kartou. Po instalaci ovladacu ve windows se mi po restartu rozdodi desktop a po chvili jde do cerne obrazovky a konec. Nevim co s tim, zkousel jsem vsechno mozne. Preinstalovat windows, ruzne verze via 4in1, odpojit vsechno co se da, napajeni karty hodit na samostatnou vetev a porad nic. Mam desku ASUS s VIA KT600 chipsetem, Barton 2600+ @ 2.3Ghz, 300W Fortron.
Re: Club3D X1950PRO AGP - problem
Citace:
Původně odeslal
Daliik
Cau, mam problem s touto kartou. Po instalaci ovladacu ve windows se mi po restartu rozdodi desktop a po chvili jde do cerne obrazovky a konec. Nevim co s tim, zkousel jsem vsechno mozne. Preinstalovat windows, ruzne verze via 4in1, odpojit vsechno co se da, napajeni karty hodit na samostatnou vetev a porad nic. Mam desku ASUS s VIA KT600 chipsetem, Barton 2600+ @ 2.3Ghz, 300W Fortron.
mno jedine co mozem poradit je vyskusat tu grafiku v inej doske (idealne iny chipset, pripadne aj platforma intel), pripadne aj dvoch... potom budes mudrejsi... Az nepojde - je to jasne, az pojde - moze to byt nekompatibilitou... Neviem, ci si spomynam spravne, ale niektore ATI grafiky mali s doskami ASUS na VIA chipsete trosku problemy...
300w zdroj na 2.3Ghz oc bartona + rx1950 je malo. upgrade zdroj
Citace:
Původně odeslal
gremlin
300w zdroj na 2.3Ghz oc bartona + rx1950 je malo. upgrade zdroj
no nerekl bych ze to bude zdrojem. Dela to to same na jine desce se silnejsim zdrojem. Cele to spadne ve chvili kdy tam dam ovladace chipsetu, bez nich to jede, ale zase je vykon na urovni nejake R9800SE :(
Citace:
Původně odeslal
Daliik
no nerekl bych ze to bude zdrojem. Dela to to same na jine desce se silnejsim zdrojem. Cele to spadne ve chvili kdy tam dam ovladace chipsetu, bez nich to jede, ale zase je vykon na urovni nejake R9800SE :(
mno co je to za znacka, ten silnejsi zdroj ??? lebo 1950 je naozaj poriadne hladna...
Citace:
Původně odeslal
Hazo
mno co je to za znacka, ten silnejsi zdroj ??? lebo 1950 je naozaj poriadne hladna...
Na znacku zdroje jsem se bohuzel nedival. Je to 400W co mi rekl dotycny. Kazdopadne, kdyby byl slaby zdroj, tak to pada pravidelne nebo pri zatezi. Ale je prece divne, aby to spadlo hned po nabootovani do windows. Karta bezi ale nesmi tam byt ovladace chipsetu, cili zadna AGP akcelerace se nekona. Hodim to na reklamace. Nechtel jsem sapphire protoze ma cooler na nic, ten Club3D ma accelero x2 je tichy, navic ma jen jedno externi napajeni, kdezto sappihe potrebuje 2 :???:
Zkus se podivat do biosu na polozku FastWrite (On/Off) a zkus dat na Off. Pak postup instalace ovladacu - nejdriv vsechny ovladace odinstaluj, pak v nouzovem rezimu procisti Driver Cleanerem Pro. Nainstaluj nejprve ovladace chipsetu a znovu zkontroluj to FastWrite (Off). Pak zkus nahodit ovladace grafarny. Mel jsem obrovske problemy s kartou X1600Pro, jedine ovladace, ktere na ni chodily bez problemu byly XGA WarCat.