Vymena ATI RADEON9600 za NVIDIA RIVA TNT2
Mam desku 1stMaindboard FB11. Snad to je jeji nazev. S chipsetem INTEL 440BX. Na PC je procesor PIII-800MHz a 384MB RAM. Mam navic grafiku RADEON 9600 a chci ji dat do teto sestavy misto RIVA TNT2. Doufam, ze s kompatibilitou nebude problem jelikoz ATI podporuje AGP8/4x a deska 4x. Nespalim neco? Zrychli se nejak vyrazneji 3D aplikace nebo je to kanon na vrabce a kartu mam radsi vymenit za par piv?
Nevedel jsem kam to dat. Pokud jsem zvolil spatne tak to prosim presunte.
Re: Vymena ATI RADEON9600 za NVIDIA RIVA TNT2
Citace:
Původně odeslal
chinook
Mam desku 1stMaindboard FB11. Snad to je jeji nazev. S chipsetem INTEL 440BX. Na PC je procesor PIII-800MHz a 384MB RAM. Mam navic grafiku RADEON 9600 a chci ji dat do teto sestavy misto RIVA TNT2. Doufam, ze s kompatibilitou nebude problem jelikoz ATI podporuje AGP8/4x a deska 4x. Nespalim neco? Zrychli se nejak vyrazneji 3D aplikace nebo je to kanon na vrabce a kartu mam radsi vymenit za par piv?
Nevedel jsem kam to dat. Pokud jsem zvolil spatne tak to prosim presunte.
Intel BX 440 umel AGP pouze 2x a tima padem tam mechanicky kartu asi nedostanes, jelikoz je tam prave kvuli rychlosti AGP a voltazi na AGP slotu "prepazka" a na karte patricnej "zarez".
Jde mi o to abych neco neodpalil! V manualu ctu. Na desce je instalovano jedno 32-bit AGP s jednoucelovou 66/135MHz cestou z graficke karty to systemove pameti (v 4x mode)......
Kdyz to bude pasovat do slotu, znamena to, ze to je spolu kompatibilni?
Citace:
Původně odeslal
chinook
Jde mi o to abych neco neodpalil! V manualu ctu. Na desce je instalovano jedno 32-bit AGP s jednoucelovou 66/135MHz cestou z graficke karty to systemove pameti (v 4x mode)......
Kdyz to bude pasovat do slotu, znamena to, ze to je spolu kompatibilni?
Pokud se dobre pamatuju a skutecne je spravne informace, ze je tam AGP slot 4x, muzes tam dat kartu, ktera umi AGP 4x i 8x (mechanicky by to tam melo jit normalne zasunout). Pokud deska umi jen AGP 2x (a ja myslim, ze BX440 chipset umel jen AGP 2x - taky to spolecne jen s UATA33 radicem - pokud nebyl externi pridanej na desce - bylo tomuto jinak skvelemu chipsetu vytykano ) pak tam muzes cpat jen karty, co umi AGP 2x, pripadne co jsou oznaceny AGP 2x i 4x (typicky treba prvni GeForce MX2 atd)
Ale chtelo by to overit nekoho s detailnimi znalostmi I440 chipsetu, dnes uz je to skoro "pravek" a dost se mi toho osobne z hlavy o BX440 vykourilo... D)
EDIT: A ted jsem koukal do manualu sve kdysi nejmilejsi desky Asus P3B-F, tedy i440BX slot 1, a AGP je zde ve verzi 1x a 2x, takze tam by Radeon 9600 rozhodne nesel nacpat...
Ne nejde a dožádné 440BX ho nestrčíš. Všechny 440BX jsou AGP 2x. Na těhle deskách fungujou v pohodě všechny Geforce FX a Radeony 9700 série, 9500 série (ne 9550), 9800 série tam jdou taky v pohodě, mam ozkoušeno, ale ty jsou všechny AGP 2x,4x,8x kompaktibilní. Radeon 9600 je pouze 4x a 8x a tudíž ho tam kvůli tý plastový zarážce vůbec nezasuneš.
1 Příloh-a(y)
Jestli mě pamět neklame, tak RV350 umí universal AGP 2.0 (2x/4x). Viz třeba manli 9600pro v příloze. Novější RV360 má AGP 3.0 (na slotu je "klíč") takže do AGP 1.0 nepůjde strčit.