Jak na accounty v proftpd
Zajimalo by me, jak na accounty v proftpd. Anonymne se prihlasim bez problemu, ale pokud chci zacit pouzivat ciste uzivatelsky ucty, tak to nemuzu za boha rozchodit. Samozrejme v systemu ten ucet vytvorenej mam, tak me jen zajima jestli, je treba nejak upravit proftpd.conf aby mi chodilo prihlasovani pod accounty. Diky
Re: Jak na accounty v proftpd
Postni sem proftpd.conf
Kazdopadne by melo stacit shellove konto. Co ti vypise server pri prihlaseni, co vypise log proftpd ?
Podivej se jestli to user name neni nahodou tady napsano
/etc/ftpusers
Citace:
Původně odeslal
sorx
Zajimalo by me, jak na accounty v proftpd. Anonymne se prihlasim bez problemu, ale pokud chci zacit pouzivat ciste uzivatelsky ucty, tak to nemuzu za boha rozchodit.
pozri sa sposob autentifikacie userov. Mal by si tam mat toto:
Kód:
# Use pam to authenticate (default) and be authoritative
AuthPAMConfig proftpd
AuthOrder mod_auth_pam.c* mod_auth_unix.c
...ak sces autentifikovat userov cez klasicke unix konta
ak to nezabere tak sem pastni okrem configu aj vypis logu
Uz je to vyresene...
Jeste by me zajimalo, jak autentifikovat uzivatele aniz by musel mit zarizeny klasicky linuxovy ucet?
Jeste OT:
Jde nejak udelat vyjimka, aby se mi neforwardovali na nasledujici IP krome portu 20 a 21, ale navic i treba rozsah napr. 100-200? Mam to takto a zajimalo by me jak tam pridat 100-200.
Kód:
iptables -t nat -A PREROUTING -i eth0 -p tcp --dport ! 20:21 -j DNAT --to 192.168.x.x
No ja nevim, ale multiport podle me nefunguje na rozsah, nebo delam neco spatne?
EDIT: Takze rozsah u multiportu asi nerozchodim ze?
Ne, multiport je seznam portu, tusim ze maximalne patnacti
Jasne to vim, ale problem to neresi.
Hadam tedy, ze reseni pro uvedeni "seznamu rozsahu portu" v jednom prikazu neexistuje.