Re: X 1950 PRO 512 MB Agp
tak "brzdit" ti ji nebude, ale karta stoji neco kolem 6ti tisíc jestli se nepletu a to mi prijde opravdu dost za to, že je to vlastne starý AGP...pripadny pozdejší prodej muzes skoro vyloučit, protože lidi s PCIE samozrejme pribývá. ja tohle resil pred cca pul rokem a rozhodl jsem se pro to vysypat sice trochu víc penez, ale zato mít PCIE ready PC...ale tak ty a nekdo jiny muze mit jiny nazor no...ja bych ale volil novou zběrnici...to co máš muzes s klídkem prodat a muzes si koupit třeba jetýho opterona s deskou a pameti ti zustanou. (at mi nekdo nenadává, že je jasny favorit C2D...je to pravda - otázka je pouze v tom kolik do toho budes chtit dát...ja se tehdy rozhodl, ze nepotrebuju 2 jádra a koupil levný výkony (graficky) počítač a jsem spokojený...)
No ja nevim, dneska stale porad lide shaneji AGP karty, protoze se jim nechce investovat do nove sesky, CPU, .... A hlavne az AGP karty nebudou v prodeji, tak si myslim, ze tim lip ji clovek pak proda. A to diky tomu, ze nebude na trhu k mani, a ti kteri nemaji tolik financi, aby meli zbrusu nove pocitace, radi koupi jetou kartu, navic do takoveho slotu, aby nemuseli menit desku, CPU, etc.
Imho je hlavni, kolik na to mas...pokud mas jeste pridavek penez na prechod na novou desku a cpu minimalne, tak pak bych asi presel na pci-e. Pokud nemas nebo se ti nechce tohle resit, pak kup tuhle agp kartu..nejakou dobu ti to urcite vydrzi.
jasny...souhlas s Andurilem
navic spolehat na to ze za par let na trhu nebudou AGP karty = bude stoupat cena te tvé je imho trochu spatná idea :-)
Citace:
Původně odeslal
-jb-
jasny...souhlas s Andurilem
navic spolehat na to ze za par let na trhu nebudou AGP karty = bude stoupat cena te tvé je imho trochu spatná idea :-)
me karta v PC vydrzi max dva roky, pac uz mi pak nestaci, takze bych se nebal toho, ze bych ji za dva roky neprodal. Jen totiz premyslim, jestli prejit na PCI-E tedka, nebo az potom.
Edit: nemyslel jsem to tak, ze az nebudou karty do AGP, bude stoupat jejich cena, ale ze bude stoupat poptavka po ni, protoze budou nedostatkovy zbozi, proto nebude problem ji potom prodat.
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
me karta v PC vydrzi max dva roky, pac uz mi pak nestaci, takze bych se nebal toho, ze bych ji za dva roky neprodal. Jen totiz premyslim, jestli prejit na PCI-E tedka, nebo az potom.
pokud máš peníze, tak imho neni na co čekat
Citace:
Původně odeslal
-jb-
pokud máš peníze, tak imho neni na co čekat
Penize bohuzel nejsou, akorat kdyz prodam svoji starou grafiku, tak mi tak tak vyjde na novou, tudiz PCI-E bude muset pravdepodobne pockat :(
No já uvažuju uplně stejně jako Pitrs82. Minimálně dva roky bude x1950pro stačit i s tou sestavou co má v podpisu. Vyměnit může za dva roky komplet. Pokud dneska upgraduje na PCI-E tak bude muset vypláznout spoustu peněz aby měl to samé jen s PCI-E a za dva roky bude upgradovat stejně (bude jiný socket, jiný novinky které musíme mít, zkrátka jiná situace. Třeba i PCI-E bude nahrazeno, dva roky je dlouhá doba :)).
Jakou budou mít za dva roky komponenty cenu, na to bych se vůbec neohlížel, "prodělečný" to bude tak jako tak a jestli za za PCI-E grafiku dostane za dva roky o tisícovku navíc...?
To o co by byl současný přechod na PCI-E dražší se mu za ty dva roky při prodeji komponent nevrátí!
BTW takové socket A procesory se dneska taky dobře prodávaj..
ok, ja jsem svuj názor řekl...veř teda tomu, že za 2 roky třeba prijde neco jineho nez PCI-E :lol: a taky veř že 2 roky budes hrat na sempronu ;-)
Citace:
Původně odeslal
-jb-
ok, ja jsem svuj názor řekl...veř teda tomu, že za 2 roky třeba prijde neco jineho nez PCI-E :lol: a taky veř že 2 roky budes hrat na sempronu
Pokud nemá peníze na PCI-E, tak není o čem diskutovat a AGP ještě s přehledem poslouží.
Btw brácha stále funguje na mém 5 let starém P3, tedy hraje na tom..tak proč ne Sempron :)
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Pokud nemá peníze na PCI-E, tak není o čem diskutovat a AGP ještě s přehledem poslouží.
ja s tim souhlasim a souhlasil jsem s tim i nahore...jen 2 roky cekat kdyz mas a chces dat penize do pc je imho zbytecny...ale to je kazdyho vec
jb: i kdyby nepřišlo... dneska za tu výměnu komponent dá spoustu peněz a přitom mu to nepřinese zlepšení výkonu. Za dva roky tyhle nové komponenty budou mít stejně malou cenu jako ty co má teď (které pořád nejsou špatné).
Cenový rozdíl při jejich prodeji za dva roky bude menší než cenový rozdíl který by dal za upgrade teď.
pockej jakto spoustu penez? staci koupit jetou MOBO 939ku s opteronem ktery se zde prodava za super prachy...koupi nejakou grafiku a ramky mu zustanou...a ma za sebou upgrade ktery stejne musi jednou prijit...akorat to je oddalováni vlastne :)
navic PCI-E grafiky jsou levnejsi nez AGP se stejnym vykonem
No za mobo + procik + grafika da urcite vic nez jen za samotnou AGP grafiku. Navic preinstalace OS (mozna nutnost koupit novy pokud pouziva win OEM). A ve vysledku bude mit treba stejne vykony PC jako ma ted. Co mu to tedy prinese navic? Ze ta to za dva roky dostane o petikilo navic? Ma celkem dobou sestavu, nepotrebuje zas tak nutne upgradovat...(i kdyz zalezi na nem :-)).
-no prinese mu to navic to ze to za 2 roky nebude muset prodavat...maximalne tak GK kterou jen nahradí novejsim typem za malo prachu.
-vykon stejny samozrejme nebude...jestli zanedbavas i jiny vykon jako je graficky, tak je mozna trochu neco spatne
-argument o reinstalaci woken me paralizuje...na to reagovat nebudu :lol:
a znova rikam, že beru to ze nekdo chce usetrit a na chvili prodlouzit zivotnost svý sestavy tim ze koupi agp grafiku...je to urcite dobrá moznost, ale nevidim nic spatnyho na tom udelat "přechod" :-)
Ja nevim proc se tu -jb- dohadujes, kdyz Pitrs82 jasne rekl, ze nema penize..resp. ma jen na tu grafiku. I kdyby prodal stavajici komponenty, tak musi neco pridat aby ziskal lepsi..jenze on to neco asi nema... ;)
ale tak preci klid...ja se nedohaduju, jen rikam pro a proti...navic forum nečte jen Pitrs že? a navic posledni souveti v mem predeslem prispevku mi prijde jasné, ne? :-) zas to tak neprožívejte...jen jsem vyzdvihnul názor na to jestli je čas prejít nebo ne...je to flamový téma no...kazdy ma urcitou pravdu a kazdý se nakonec preci musi rozhodnout sám podle sebe...
Peace lidi, peace...
ať zůstane na AGP - přešel by na PCI-E, ale zůstal by stejně na DDR a starým socketu. Přechodem na stejně výkonnou PCI-E platformu prodělá Kč a získá jen diskutabilní možnost upgrade do budoucna - a to výkonnější sck939 CPU.
No kazdy na to ma svuj nazor. Ja bych to videl asi takhle. Kdyz tedka prejdu na PCI-E, jak pise JB, tak budu muset koupit minimalne desku, procesor a grafiku. Nicmene, az budu delat dalsi upgrade za ty dva roky, tak budu muset zase koupit jinou desku, procesor, grafiku (z duvodu, ze uz mi nebude opet stacit) + navic jeste k tomu pameti. A kdyz tedka koupim pouze grafiku, tak si myslim ze (ac je to porad AGP +starnouci Prescott 3 GHz), tak s tou X1950PRO to nebude spatnej pocitac. A az za dva roky prestane zase vykonove vyhovovat, tak to cele prodam a koupim uplne neco jinyho. Takhle (aspon podle me), bych delal zbytecne maly upgrade za vice penez, nez kdyz tedka vymenim jenom grafiku a komplet obmenu udelam az za ty dva roky. Samozrejme chapu, ze kazdy na to ma jiny pohled, nekomu to muze prijit zbytecne, ale me to prijde jako momentalne nejlepsi reseni.