Vyber 20" palcoveho LCD - prosim poradte
Ahoj,
premyslim o vymene monitoru a zameril jsme se na 20ti palcove LCD kvuli rozliseni 1600x1200.
vim, ze tech dotazu je tu cela rada jaky monitor apod. a verte, ze jsem prolezl nektere servery, ktere se testy zabyvaji..a nasel si par favoritu, ale hlavne me zajima i nazor samotnych uzivatelu.
Monitor s rozlisenim jak jsem uvedl, hodne se pohybuji ve woknech, obcas upravuji i fotky, sem tam si i zahraju nejake hry - adventury, 3D akce, urcite DVI a muze byt i PIVOT.
Po precteni recenzi se mi zamlouvaji tyto:
ViewSonic VP2030b
FSC P20-2
LG L2000C-BF
v tech recenzich napr. FSC, ktery se mi zamlouva nejvice, vychvaluji, ale ve finale ho trochu zhati ve hrach....
proto rad uvitam vase zkusenosti, pripadne i doporucte jine znacky, nejsem proti (preci jen jak VSonic i FSC cenove vychazeji vys nez ostatni modely). Je mi jasne,ze se za kvalitu plati, ale treba jsem neco prehledl, co by stalo za uvahu.
dekuji za vasi pomoc a rady.
Re: Vyber 20" palcoveho LCD - prosim poradte
Mam LG a jsem max. spokojeny. Nemam ho moznost porovnat s profi Eizo monitory, ale na hry, praci, grafiku se mi velice zamlouva. Pivot, DVI, S-IPS, 178 uhel, dobra odezva i overdrive, podsviceni rovnomerne, 3 roky zaruka. Co vic si prat za takovou cenu.
FSC určitě problémy ve hrách nemá žádné, sám ho mám :)
Doporučuji :)
Dekuji za Vase odpovedi, uz se rozhoduji jen mezi temito...to LG vychazi cenove prijatelneji nez FSC...za ten cenovy rozdil ziskam neco navic u FSC nebo se v tom plati hlavne i znacka? preci jen to jsou nejake cca. 3ooo,- rozdilu...
Diky
A co ViewSonic VX2025wm nebo NEC 20WGX2?Resim prave podobny problem..za stejnym ucelem-uprava fotek,obcas hry,filmy.
A co HP-2065? S-IPS za velmi dobrou cenu, navíc ho mají prakticky všude skladem a vztahuje se na něj celkem zajímavá záruka HP (v případě problému dojedou až k tobě domu a vymění kus za kus...) :)
Podrobná recenze na tenhle HP je na shw.cz, pro mě je to jasný favorit :)
Ikdyž docela rád bych si přečetl nějakou recenzi na ten LG, ale nic moc sem nenašel.
Citace:
Původně odeslal
Huncut
A co HP-2065? S-IPS za velmi dobrou cenu, navíc ho mají prakticky všude skladem a vztahuje se na něj celkem zajímavá záruka HP (v případě problému dojedou až k tobě domu a vymění kus za kus...) :)
Podrobná recenze na tenhle HP je na shw.cz, pro mě je to jasný favorit :)
Ikdyž docela rád bych si přečetl nějakou recenzi na ten LG, ale nic moc sem nenašel.
http://www.zive.sk/h/TestCentrum/AR.asp?ARI=118377
+ zahranicni fora.
2 butcherson: ahoj, o tom NECu jsem take premyslel, zde je recenze:
http://www.svethardware.cz/art_doc-B...light=0,20WGX2
me tam trochu mrzi to rozliseni, preci jen bych radsi tech 1600x1200. ale jinak dopadl velmi dobre, temer nic mu nevytkli mimo zrcadleni a nastaveni, byl to i jeden z mych adeptu, ale nakonec radsi volim kvuli rozliseni.
to HP2065 je taky super monitor, poridil si ho muj sef, ktery vyhradne foti a nic jineho nedela, jen ty fotky a puvodne byl nadseny a ted z nej vylezlo, ze to taky neni to co si predstavoval..ale u nej verim, ze je hoooodne narocny,tak ho tezko asi neco uspokoji a urcite je tam zajimava ta zaruka ze strany HP.
tak sem si precetl tu recenzi na kterou uvedl odkaz Antiloop:
http://www.zive.sk/h/TestCentrum/Ar....=1&EXPS=&EXPA=
a jeste jednou na ten FSC P20-2:
http://pctuning.cz/index.php?option=...5147&Itemid=47
a opravdu nevim pro ktery se rozhodnout. design je zajimavejsi u LG :) ma panel S-ISP. FSC ma S-PVA - zase natolik nevim hlavni rozdily mezi panely, ted sem na to nasel clanek - ale v recenzi u FSC pisou, ze skoro dosahl vrcholu kvality S-ISP panelu..tak to by zase jasne hovorilo pro LG..ale proc takovy rozdil v cene??
No ja byl celkem uz rozhodnujet pro ten NEC,ale ten LG vubec nevypada spatne!
Na to LG jsou docela rozporuplne recenze na zahranicnich webech. Osobne se mi ta recenze na zive moc nelibi, prijde mi takova moc "od oka" na nejake srovnavani s konkurenci :-/
Jinak ale ten LG by mel v sobe mit stejny panel jako ma ten HP monitor. Rozdilna bude jen elektronika. Ja jsem rozhodnuty pro ten HP, navic jeho cena je prizniva :)
FSC P20-2 taky nevypada sptane, ale jak koukam, je o par tisicovek drazsi a jelikoz ja spise na monitoru pracuju s fotkama a akcni hry prakticky nehraju, radsi bych S-IPS. Koncem tydne ho nejspis objednam, tak Vam pak napisu dojmy :)
LG LCD raději nebrat, opravdu jsou s LG jenom problémy. HP, FS, NEC,Samsung, Acer, všichni jsou na tom lépe co do výdrže a poruchovosti. LG je sice líbivá značka, ale nic neumí pořádně. Už je ani neprodáváme a nejsme ochotni vracet peníze za neopravitelné vady LG v záruce a už se nechceme stydět za LG "kvalitu". Mají hezké recenze, když dají redakci nejvíce věcných dárků. :) snaží se ( můj názor )
tak a jsem zase tam kde jsem byl :( uz sem se rozhodl pro to LG, ale
Pool [CZE] me zase znejistil. Je pravda, ze i my mame ty LG v nabidce a zatim nemuzu rict nic spatneho na ne.. je to asi opravdu o zkusenostech...pls napiste nekdo kdo mate to LG nejakou dobu jakou mate zkusenost - svitivost, vadne body..atd.. diky
Citace:
Původně odeslal
Pool [CZE]
LG LCD raději nebrat, opravdu jsou s LG jenom problémy. HP, FS, NEC,Samsung, Acer, všichni jsou na tom lépe co do výdrže a poruchovosti. LG je sice líbivá značka, ale nic neumí pořádně. Už je ani neprodáváme a nejsme ochotni vracet peníze za neopravitelné vady LG v záruce a už se nechceme stydět za LG "kvalitu". Mají hezké recenze, když dají redakci nejvíce věcných dárků. :) snaží se ( můj názor )
[OT] no myslim ze pokial sa nejedna o nejaky dlhodoby test, tak asi nikto nemoze odhalit, ze je to lcd poruchove alebo ako dlho vydrzi [/OT]
Citace:
Původně odeslal
Pool [CZE]
Nevracite penize u vyrobku v zaruce ??? Co to je kua za pristup :rolleyes:
... jinak L2000C mam uz nejaky cas a rozhodne se za nej nestydim, naopak - na firemnim HP L1955 (jenz je pokladan za slusny nadprumer) se citim mirne nesvuj.
Jedine co bych vytknul LG je absence usb hubu, z HP jsem na nej zvykly.
Je si idem kupovať ViewSonic VX2025wm, jediná 20'', ktorá mi vyhovuje (grafika, foto a hry)...