Multicastová IPTV za NATem
Mám domů net přivedenej LAN kabelem, na jednom pc běží wirnoute a ostatní pc jsou za NATem. Měl jsem v plánu pořídit si nějakej wifi router(aby se ušetřila elektřiana a abych mohl s ntb běhat po celým bytě), ovšem dozvěděl sem se, že ISP plánuje rozšířit služby o IPTV které se bude vysílat do sítě pomocí multicastu. Otázka tedy zní jak funguje muliticast ve spojení s NATem? Jak funguje NAT i multicast vím, ale nejsem si jistej jak se to chová v kombinaci.
Re: Multicastová IPTV za NATem
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Mám domů net přivedenej LAN kabelem, na jednom pc běží wirnoute a ostatní pc jsou za NATem. Měl jsem v plánu pořídit si nějakej wifi router(aby se ušetřila elektřiana a abych mohl s ntb běhat po celým bytě), ovšem dozvěděl sem se, že ISP plánuje rozšířit služby o IPTV které se bude vysílat do sítě pomocí multicastu. Otázka tedy zní jak funguje muliticast ve spojení s NATem? Jak funguje NAT i multicast vím, ale nejsem si jistej jak se to chová v kombinaci.
Multicast nepojede skrz NAT. Oni te donuti za dalsi PC zaplatit, neboj se :D
Standardně ne, ale nějak by to jít podle mě mělo, buď s nějakým chytřejším routerem nebo alespoň transformací na unicast ne? To bych měl vzteka kdyby to nešlo.
Co teda znamená když je u routru psaná podpora IGMP, např. u http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=31234?
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
je to teda presne to co sces. ten protokol o.i. prideluje clienty do multicast groupy o ktoru si ziadaju. link som nepozeral ale sikla by sa podpora igmpv2.