Ahojda, potreboval bych udelat image disku v routeru na kterem bezi Fedora 2, ale potreboval bych to udelat za behu, aby doslo k co nejkratsimu vypadku behem vymeny za novy. Je tohle mozne nejak udelat? Diky!
Printable View
Ahojda, potreboval bych udelat image disku v routeru na kterem bezi Fedora 2, ale potreboval bych to udelat za behu, aby doslo k co nejkratsimu vypadku behem vymeny za novy. Je tohle mozne nejak udelat? Diky!
Na vymenu disku image nepotrebujes, staci na novom disku vytvorit particie s rovnakym poradim a typom, prekopirovat subory a nainstalovat boot loader.
Kopirovat sa da aj za behu (ale na serveri som to kvoli konzistentnosti databazy radsej nerobil - runlevel 1 to isti). Na to kopirovanie je dobry MC, skopirovat vsetko okrem /proc, /sys - tie vytvorit prazdne (ked mas udev, tak bude nejaky problem s /dev)
Opravdu staci jen ciste zkopoirovat souboy? Vlastne proc ne, kdyz by zustalo rozdeleni stejne... Jde mi totiz o preneseni nastaveni na novy router a nechce se mi vse nastavovat/instalovat znovu.
Presne tak - ked sa skopiruje vsetko s atributmi, tak to na beh staci. A na nabootovanie treba len spravne nainstalovany boot manager - s LILOm som mal vzdy nejaky problem ale po par pokusoch sa to vzdy podarilo. Keby nahodou nie, tak je dobre mat po ruke CD-ROMku a bootovacie CD (nabootovat, chroot a nainstalovat lilo) - ale vzdy mi stacil stary a novy disk.
Particie nemusia byt rovnako velke, staci zachovat poradie a pocet (takto som upgradoval disk v serveri - vytvoril som na novom disku vacsie particie).
BTW. Windows 9x sa daju tiez takto kopirovat - vsetko skopirovat a SYSnut disk.
Jasne, u Win9x jsem si s podobnymi vecmi hral a tam se to opravdu da taky, ale je to prasecinka, protoze jiny hw=potencialni problemy. Mel jsem namysli nejakou utilitu, ktera by sejmula cely obraz disku a ja si s nim pak mohl "offline" hrat a vykuchat z toho nastaveni, aniz bych musel s routerem za behu site musel nejak komunikovat (hledat soubory s nastavenim/etc).