Nazdar overclockaři, poradí mi tu nějaká dobrá duše, jak přetaktovat Pentium III? Mám 866 EB. Díky za návrhy a rady. :roll:
Printable View
Nazdar overclockaři, poradí mi tu nějaká dobrá duše, jak přetaktovat Pentium III? Mám 866 EB. Díky za návrhy a rady. :roll:
Jedine ked zmenis dosku, PCchip je bez sance na OC.Citace:
Původně odeslal BaluXP
Tak z vlastních zkušeností vím, že se s tím moc nedostaneš. Pokuď máš dobrou deska a dobrý paměti, tak možná něco vytáhneš. Já jsem se maximálně s deskou DTK chipset i815ep dostal na 1GHz. Ale u taky u stejný sestavy jenom s jinou serii jsem měl co dělat se vyškrábat přes 920MHz
Jo tak s takovouhle silnou deskou toho asi moc neudelas :-). Musis mit taky stesti na pameti....protoze jinak toho moc nepretaktujes. Ja mel haluz vsech haluzi a mam kompu tedka 2 noname pameti 128+256 ktery jedou na tedka na fsb 151 pri 3-2-2-2 takhle jedou jeste pri 165 ale od 153 blbne nekdy grafarna... Na 165 fsb mam pres 8200 bodu v 3d marku 2001 8-) . Ale agp 2x112 uz neni to pravy... :-( Pro ctahle deska sakra nema delic 1/3 :evil:
Kedze to PIII ma 133MHz FSB, pretaktovat to velmi nepojde. Potreboval by si pamat ktora to zvladne. Pochybujem ze sa na tej doske da nastavit viac ako 133MHz. A keby aj ano tak VT133 chipsetu sa to asi velmi pacit nebude.
AGP 112Mhz ?? inac si kompletny ? :-) :lol:Citace:
Původně odeslal Travis
To Timelord: Tak si to spocitej, moje deska mensi delitel nez 2/3...FSB 165. 165/3*2=110 ale sandra ukazuje 112. Ale potom se uz nerestartuje PC. Ma ma to ted porad na 1133MHZ coz je 7.5*151...agp je 2x 101mhz. Chapes?
NO, možná myslí AGP2x, 2x66=112, ale možná se mýlím ???
2Travis: Kdybys měl AGP 112MHZ, za 1. bys zlomil všechny rekordy i výrobce, za 2. bys zlomil i tu kartu ;D
Ja matematiku ako tak chapem, ale nemozes predsa fungovat na AGP 112MHz ked specifikacia je 66...Citace:
Původně odeslal Travis
Ja som dal nahodou AGP na 120MHz - lebo som neprepol delic. V 2D som to ani nezbadal, ale v 3D mi vypadavali nejake trojuholniky s texturami.
Do 100Mhz by to mali karty zvladat.
Tak tu moju idem rovno zahodit lebo mi svIna nechce chodit viac ako na 70Hz !!!!!Citace:
Původně odeslal Pret
Ja mu verim, mam podobnou zkusenost. Nekamenujte me, ze si vymyslim, ale na mem starem abitu BE6-II jsem taktil celera 800 s copperminovym jadrem, no a pri 125 MHz jsem zapomel snizit pomer FSB/AGP z 1:1 na 1:2 :oops: (nic jineho neumi)...stary GeForce II to vydrzel :eek: , dokonce to i fungovalo...akorat jsem nemohl jit pres tech 125 MHz...az kdyz jsem si toho vsimnul, tak sel na 150Mhz :-)Citace:
Původně odeslal TimeLord
BXko vie AGP iba 1/1 alebo 2/3.
Moja Rage 128 chodi pri 100MHz v 2D bez problemov ale padne to okamzite ako spustim nieco 3D.
Já na svém před x bývalém kompu p3 450@600MHz katmai, deska dtk prm-0080i2 i440bx. AGP šlo na 89MHz a v nfs5 mě vůbec nešlo hrát samotnou hru, jako ten závod. Ale byla to taky asus v3000zxtv riva 128zx a u ní celku jasný, že to nemusela vzládat
To Timelord: Mas me za lamu nebo co? AGP 2x 101 Mhz = 202 Mhz pri fsb 151 a pri FSB 165 to je 2x!!! 112 = 224Mhz chapes? Pod kartou je odsavac vzduchu a na karte na vrchu je pridavnej vetrak...
To Millisx: Ne nemyslim 2x66 a i kdybych myslel tak 2x 66 neni 112 ale 133... Myslel jsem 2x 112Mhz = 224 Mhz. No a asi jsem zlomil rekord...jsem rad
Jasne , si rekorder :-) este ze nemas agp 4x lebo to by si fungoval na AGP 448MHz a to by si uz bol uplne naj rekorder :-)Citace:
Původně odeslal Travis
To Timelord: Neveris? Never si, vubec me to nezajima... Jestli bydlis v Pv nebo okoli s jses schopnej prijet milerad ti to ukazu...
Ja mam tak isto procak 866EB, mne sa ho podarilo pretaktovat na 6.5*140. Ked mas kvalitnu dosku a pri zvisovani FSB sa ti nezvisuje frekvencia AGP a PCI tak sa to da aj na 150 FSB. Ale potrebujes kvalitnu dosku a ked nie tak maximalne tych 140FSB a aj to len s kvalitnymi RAM. Ja mam Apacer 256MB CL2 a funguje to bez problemov. Potom uz len pozor na chladenie, neosporucam ti pouzivat original boxovane. Kup si aspon Titan TTC-D3.
Vela stastia
2Travis s Kyrem bys moh jit jeste vej, pri AGP 112 jede v pohode a kdyz jsem cekal na 800EB tak sem ho skadil v ramci testu i na 120 :wink:
Rozhodne zmenit desku PCchips ma nastaveni FSB urcite jen 66/100/133MHz a to nema vyznam...samozrejme je i treba zmena Vcore...Mozna by pomohlo najit na desce "svab", ktery se stara o napajeni CPU stahnout si k Nemu datasheet a lehce pak desku modifikovat pripajenim trimru a jim menit Vcore...Staci jen umet pajet...nic vic:o))
Travis:
1x, 2x, 4x a 8x neznamena, ze takt je 1no, 2oj, 4vor alebo dokonca 8nasobny. Znamena to, ze teoreticky dokaze pretlacit po (oficialne) 66MHz zbernici 2, 4 a 8X viac dat, ako po 1X. Fyzicky takt mas, ako si si spravne vypocital 112MHz. Ja mam 89MHz.
TimeLord & rest.:
Graficke karty ATi a takt AGP:
Rage128 - AGP @ 100MHz - 2D OK, 3D KO
Radeon7200 (SDR, DDR, VIVO...) - AGP @ 100MHz - 2D OK, 3D - treba nastavit IO voltaz na 3.5+V, potom OK.
Radeon8500/9100 - AGP @ 89MHz (viac som neskusal, nemal som vtedy moznost) - 2D OK, 3D - OK
Radeon 9500/9700 - nezvladaju takty AGP viac ako 68-70MHz :( :evil:
JJ, nezvladaju .. shit 9500/9700 .. budem sa musiet uspokojit s PCI/AGP lock..Citace:
Původně odeslal PiT
a to 2D OK 3D KO sa mi paci :-)
A aky je realny prinos zmeny agp zo 66 napriklad na 100 ? Neskusal som to takze neviem.
Takmer nulovy. Asi rovnako ako medzi AGP 2X vs AGP 4X :) :/Citace:
Původně odeslal TimeLord
Akurat po tom karta viac hreje a treba ju lepsie chladit...
To je dobre, lebo uz som zacinal byt v depresii ze si nemozem to AGP dat ason na 80 MHz. Vsak vies ze ja sa len nahanam za MHz a GHz :-)Citace:
Původně odeslal PiT