-
1 Příloh-a(y)
spona Cobra
Ahoj,
včera mi přišly nové spony z Gumexu(Cobra 15/8;15,5-17mm), na klasickou fitinku (vnitřní průměr 9mm, mosaz, bez o-kroužku) a hadici 10/12 je ok, myslím že by se měla vejít i na 10/14.
Narozdíl od klasických stahovacíh spon nenařezávají ani nijak nedeformují hadice!
Dají se stáhnout kombinačkama(nepotřebujete spešl kleště) a jsou nerezové. Takže vřele doporučuju.Jen jsem ještě nepřišel na to jak jí dostat dolu :confused:.
Jo a jedna stojí 5,9Kč
-
Re: spona Cobra
Jojo, taky jsem si je koupil v Gumexu (osobne :) ) a vypadaji dobre.
Ja mam hadici 10/16 silikon (vodnika jsem jeste neinstaloval, ale pomalu se k tomu chystam), ucinil jsem aspon pokus a nacvaknul jednu sponu na hadici s fitinkou a pak premyslel stejne jako ty jak ji sundat :) Nakonec se podarilo vytahnout fitinku a pak z hadice svlect sponu. Az budu zapojovat vodnika zrejme zvolim postup nejdriv nacvaknout sponu na hadici a az nasledne nastrcit na fitinku uz jenom proto ze spony by s ena nasunuty hadice v case uz docela spatne nacvakovaly.
S trochou sikovnosti se da secvaknuta spona na moji hadici opet nasunout, reseni tedy vypada docela sikovne rozebiratelne :)
Uplne puvodne jsem do Gumexu jel kuli FBS sponam, ale meli jenom ten nejmensi rozmer a ten jsem rukou nebyl schopen na hadici nasadit a ani beznyma kombinackama to neslo. Skladnik mi nabidl ty Cobry a voila! :)
Jinak ty jejich kleste na Cobry jsou hrozne drahy, chtej za to snad 800,- .. Hruza :o
-
Re: spona Cobra
zatím tu mám hadici 10/12pvc na mosazné fitince, prostě to dolů nejde...
tu sponu bych ale nacvakával až na fitince, ať drží fest.
Taky jsem chtěl původně FBS..