-
HP nc6400 a SATA
Zdravim mam tu notebook HP Compaq nc6400 a mam problem:
kamos si isiel nan instalovat win ale nemal ovladace na SATA tak vypol v BIOSE SATA NATIVE MODE a islo to, akurat ze teraz ho chce nainstalovat(ten SATA ovladac) lenze uz tam ma nahodene WinXP SP2 a ked to zapnem v biose to SATA NATIVE a dam bootovat z diskety kde je ten ovladac tak to nenakopiruje a pri starte do win to zasekne, modra smrt a restart. Pri vypnutom SATA native mode to ide OK...
PLSSS poradte surne ako spojazdnit to SATA ked uz mam Windows XP SP2 nainstalovane
-
Re: HP nc6400 a SATA
imho nijak :) maximalne prasacky reinstall (tj. bez zmazania) a tie ovladace si nLiteom hodit do instalacky. BTW preco si to neobnovil zo zalohy? asi si ju chytrak zrusil co ....
-
nj asi tak, neva tak to bude mat bez toho... ide to tak co... jeho chyba :) thnx
-
Ale nee, da se to pekne nainstalovat i potom...ja jsem mel stejnou situaci. Jsou dva postupy.
Budto driver od IBM, nainstalovat a z nainstalovanych soubor spustit install.cmd.
Dalsi postup je stahnout instalacni disketu SATA driveru od HP, rozbalit image a vytahnout z toho drivery a rucne nainstalovat do woken. Pak restartovat, zapnout SATA v biosu a jede to.
Postup s IBM driverem mam vyzkouseny:
1) stahni toto: ftp://ftp.software.ibm.com/pc/pccbbs...s/79im06ww.exe
2) spust nebo rozbal pres total commander napr.
3) z adresare /prepare spust install.cmd
4) nainstaluje se driver na sata
5) restart a povoleni sata v biosu
6) windows by mely najet
tenhle postup jsem v zari uspesne provedl a mam ahci i pres to, ze jsem pri instalaci driver nenahodil.
-
hoo hoo pekne, to potom skusim, lebo ked som to pradavno riesil tak nic taketo nebolo :(