Nejlepsi hardware pro Win98
Rad bych vedel, jaka sestava je NEJVYKONNEJSI pro provoz Windows 98SE. Zjistil jsem, ze na nForce 3 a novejsich uz to neni podporovany (na nForce 4 se mi to ani nenainstalovalo). Ani nove Ati chipsety uz s tim nechteji nic mit. Muzete mi poradit, na kterem chipsetu, s jakym procesorem a jak velkou RAMkou by to slapalo? Kde pripadne sehnat ovladace na nove grafiky (Geforce 7xxx, Ati X1xxx). Mam nejake zvlastni pozadavky a jiny system se mi na to nehodi. Diky za rady. :confused:
Re: Nejlepsi hardware pro Win98
a co tak skusit intel chipset s intel procesorom?
A co takhle zkusit napsat nejaky konkretni navrh? (vyzkouseny, funkcni) :) Diky >:}
Co projit weby vyrobcu cipsetu a podivat se k jakemu nejnovejsimu cipsetu jsou ke stazeni ovladace pro Win98 ?
Citace:
Původně odeslal
kwoky
A co takhle zkusit napsat nejaky konkretni navrh? (vyzkouseny, funkcni) :) Diky >:}
POKIAL VIEM TAK S INTELOM BY NEMAL BYT PROBLEM
tak intel 865 i 875 jedou bezproblemu.grafarnu sme mel nejsilnejsi r9800 a pouzival sem omega drivery
Určite niečo od Intelu, u mňa sa osvedčili dosky pre Pentium III. Skúšal som dávnejšie aj nForce2 a VIA chipsety pre Athlony, ale padalo ako hrušky.
No ja testujem vsetky dosky vo Windows 98. Aj ECS doska so SiSom pre Athlon 64 tusim fungovala bez problemov. Najvacsi pruser bola nVidia...
Právě se chystám na upgrade 11let starého PC z jedné firmy kde musí běžet Win98 takže kupuji Intel Coryville desku s i945G a k tomu nějakýho Celerona tak uvidíme dám vědět jak to funguje a jak běží ovladače.
ideálně tak nějakej i815 + P3 a doporučuji vypnout ACPI kde to jde ! Desky pro P4 a vejš jsou krajně nevhodné, BIOS desky neni přízpůsoben pro provoz bez ACPI (které je navíc u těchto desek zcela jinak funkční než starší verze) ...max. se na P4 deskách dá provozovat stabilně NT4 při správném nastavení BIOSu. W98 na new deskách maj často konfikt HW prostředků a W98 nedokážou správně obsloužit některé novější features.
jak uz sem psal..i865 + P4 2,4GHz@3,2GHz a nemel sem problem..vlastne to v testech behalo rychleji nez v XPckach...