Re: Problem s ASUS CRW5232AS
Vytahujem stary thread, lebo vidim CRW-5232AS. Dostal som tuto mechaniku uplne mrtvu - po zapnuti ani neblikne, ani sa nepohne. Je tam chipset Mediatek, ale mtkflash nevedel identiifkovat typ flash ROM ani precitat ziadny rozumny firmware.
Vybral som flash (W29C040) a zistil som, ze je vadna. Vymenil som ju za SST 39SF040, do ktorej som dal firmware CRW-5224A (nic lepsie som nenasiel). Mechanika sa stale tvari mrtvo, ale mtkflash uz zisti spravne typ flash - takze to vyzera tak, ze uz potrebujem len firmware. Potrebujem ho vsak v binarnej forme - a ten sa neda nikde zohnat.
Ak este mas (alebo niekto iny) tuto mechaniku, mozete mi, prosim, spravit kopiu firmware programom mtkflash (v cistom DOSe, prikaz "mtkflash cislo r backup.bin", kde cislo je podla umiestnenia mechaniky).
Zkusim se podivat v praci, nejakeho takoveho ASUSe tam mame. Jen nevim, zda to nema kolegyne v linuxovem stroji.
Super! Budem vdacny. Tusim treba pouzit mtkflash v1.83 (alebo novsi).
V pondeli tedy dam echo, co presne to je (dnes jsem byl na skoleni, zitra mame diky stavebnim upravam volno).
EDIT - takže to je 52x32x52, zkusím z toho tedy vytáhnout firmware.