Re: Zdroj v PC se nesepne
Ak je zdroj v zaruke, tak reklamovat. Ak nie je, tak rozobrat - asi nafuknute kondenzatory.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Ak je zdroj v zaruke, tak reklamovat. Ak nie je, tak rozobrat - asi nafuknute kondenzatory.
Zaruka neni, tak jsem ho rozebral.
Uvnitr je jak novy - kazdy mesic vyfoukavam z PC prach (pokud vubec nejaky je).
Zadne naznaky neceho poskozeneho jsem uvnitr nevidel.
Jeste bych doplnil ze problemy se zdrojem se zacali projevovat po zapojeni nove mysi Logitech MX Revolution.
To by ale podle me nemelo mit vliv, pred ni jsem mel MX 1000 a bez problemu to bezelo - ovladaci program jsem nemenil.
Nova mys komunikuje na frekvenci 2.4 GHz (vyuziva principu Bluetooth).
Mys byla zapojena pres USB kabel A-A 2m svítící, ale ten jsem taky pouzival jiz drive a bez problemu.
Zkus promerit jestli ten spinac opravdu spina, tj. jestli spojuje zeleny kabel se zemi. Mozna by mohl byt nejaky problem v zakladni desce.
Zdroj bys mohl vyloucit tak, ze ho nekomu pujcis a on to vyzkousi. I kdyz nevim jestli do toho kazdy dobrovolne pujde ;)
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Zkus promerit jestli ten spinac opravdu spina, tj. jestli spojuje zeleny kabel se zemi. Mozna by mohl byt nejaky problem v zakladni desce.
Dik za odpoved, ale jak jsem jiz psal s druhym zdrojem zapina PC bez problemu.
Takze by snad deska mela byt v poho.
Ty zdroje jsem prehazoval dvakrat, vzdy ze stejnym vysledkem.
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Zdroj bys mohl vyloucit tak, ze ho nekomu pujcis a on to vyzkousi. I kdyz nevim jestli do toho kazdy dobrovolne pujde ;)
Uz jsem dal vcera dotaz k nam na mistni forum a zatim se zadny ochotny nenasel.:confused:
Nasel jsem na netu tester na zdroje, ale nechci vydavat dasi penize za vec kterou pak budu mit k nicemu.
ten tester je k ničemu, zdroj nezatíží, pokud máš doma multimetr tak obzvlášť ikdyž jedna věc je na tom dobrá, ukáže to s jakým spožděním po zapnutí přijde signál PG, pokud by přišel džív než jsou všechna napětí najetá bude to dělat problémy
Změřil bych,zda funguje 5V SB.
Citace:
Původně odeslal
Tinky linky
ten tester je k ničemu, zdroj nezatíží, pokud máš doma multimetr tak obzvlášť ikdyž jedna věc je na tom dobrá, ukáže to s jakým spožděním po zapnutí přijde signál PG, pokud by přišel džív než jsou všechna napětí najetá bude to dělat problémy
Tomu nerozumim, jak zmerim ten signal? Normalne na tom ATX? Ma oznaceni PWR_OK?
http://ukazto.com/img_small/konektory9dg.jpg pokud je to on, tak napeti se na nem po zapnuti objevi
Citace:
Původně odeslal
007
Změřil bych,zda funguje 5V SB.
změřil jsem, a funguje.
Jeste jsem uplne zapomel na to ze ty kontakty 14 a 13 musim mit uz propojene predem a jakmile zapnu vypinac na zdroji tak se rozjede.
Pokud mam kontakty rozpojene, zapnu zdroj a potom propojim 14 a 13 tak se nerozjede.
A těch 5V SB funguje i při vypnutém zdroji?
Citace:
Původně odeslal
007
A těch 5V SB funguje i při vypnutém zdroji?
Ano, i pri vypnutem zdroji (pri sundane kleme mezi kontakty)
Nemam vsak jak zmerit jestli pri mensi zatezi tech 5V "nezmizi".
Jeste jsem si precetl na netu ze nektere desky potrebuji -5V aby zdroj najel.
Mam desku gigabyte K8NXP-SLI (cca 2 roky) a v manualu na obrazku ATX je tech -5V uvedeno.
Zdroj Thermaltake PurePower 500W tech -5V nema osazeno, jel mi vsak 1/5 roku bez problemu.
Je tech -5V potrebnych?
Na zdroj uz neni zaruka a tak bych koupil novy (asi Seasonic S12-600) a ten tech -5V taky nema osazeno. (vycteno v diskuzi na CZC)
Mam obavy aby mi s tou deskou jel.
/edit 10.1./
Koupil jsem novy zdroj a PC funguje bez problemu.
PurePower je tedy 100% vadny.
Dekuji vsem za odpovedi.