Re: Botovani z IDE s i965 ??
To, že se s IDE nepočíta, je spíš míněno tak, že je na desce s tímti chipsetem většinou integrovám řadič pouze s jedním IDE konektorem, můžeš tedy připojit pouze dvě IDE zařízení. Podpora bootování z IDE je jasná; jak bys asi nainstaloval OS, který se většinou dodává na CD či DVD?
hm a to je prave problem ... nektere botovat nechteji
ja teda na sve P5B dlx bootuje z IDE bez problemu
Citace:
Původně odeslal
Dade_Marfi
hm a to je prave problem ... nektere botovat nechteji
No tomu právě moc nevěřím, chybu bych viděl v nastavení BIOSu. IDE a FD je zatím pro instalaci jednoho nejmenovaného OS nutností; například ovladač nějakého řadiče, např. RAID, se nedá nainstalovat jinak než přes disketu...
A i například u Linuxu, pokud instaluješ například z FTP, tak první stejně musíš nabootovat s CD či DVD; nutně tedy potřebuješ IDE...
Pokud si pohlidas, aby jsi mel na desce radic od Jmicronu, pak by problemy s bootovanim nemely byt. Tedy desky od Asusu a Gigabyte (radic je tam preznaceny na GSATA RAID). Zkousel jsem bootovat i z hodne prehistorickych IDE disku (~200 MB) a optickych mechanik a vse ok.
IDE kanal tohodle radice se chova jako dalsi kanal na desce, takze si na to v linuxu staci vzpomenout, pravdepodobne to nebude hned prvni nebo druhy kanal (hda, hdb), ale spis ctvrty, paty apod.
Citace:
Původně odeslal
MV
....
IDE kanal tohodle radice se chova jako dalsi kanal na desce, takze si na to v linuxu staci vzpomenout, pravdepodobne to nebude hned prvni nebo druhy kanal (hda, hdb), ale spis ctvrty, paty apod.
Nemam s i965 prakticke zkusenosti, ale pokud v sobe chipset zadny pata nema a sata se budou hdasit jak sd*, tak proc by se pridavny pata radic nemel hlasit jako hda?
abych nebyl uplne OT, tak mam dojem, ze jsem nekde cetl, ze je potreba mit pomerne nove jadro, aby i965 spravne fungoval - vetsina live distribuci je jeste nema. (a zase bych si dovolil upozornit na absenci osobni zkusenosti)
I u SATA konektoru jde zapnout legacy IDE mod, takze se cely system tvari, jako ze jsou v nem treba 4 PATA kanaly, atd.
Nabootoval jsem bez problemu do beringu s jadrem 2.4.32
Citace:
Původně odeslal
MV
I u SATA konektoru jde zapnout legacy IDE mod, takze se cely system tvari, jako ze jsou v nem treba 4 PATA kanaly, atd.
Nabootoval jsem bez problemu do beringu s jadrem 2.4.32
aha - dik za vysvetleni.