Přepěťová ochrana pro domácí kino
Nedávno jsem si díky mnoha radám zde i jinde pořídil AVR od Yamahy, ale teď mám "menší" strach .... nedávno se u nás vlivem větrné bouřky vypnula EL. za jeden den cca 6x !!! ale beru to jako extrém.... pro jistotu jsem vše vytáhl ze zásuvky už po druhém výpadku. No ale k věci chtěl jsem si tedy koupit klasiku přepěťovku jakou mám u PC např. od APC nebo Belkin ale při prohlížení druhů jsem narazil na toto:
BELKIN - Přepěťová ochrana pro domácí kino PureAV™ s technologií Power Filter - Přepěťová ochrana pro domácí kino PureAV s technologií Power Filter čistí elektřinu v domácnosti odstraňováním rázů, přepětí a rušení z napájecího vedení a dodává systému domácího kina čisté a bezpečné napájení.
S doživotní zárukou nejenom na toto zboží ale i na připojené přístroje, které by byli poškozené vlivem přepětí (max. do částky uvedené z zár. listě ke konkrétnímu typu)
BELKIN F9A402ep2M PureAV Home Cinema Přepěťová Ochrana - 4 zás. - cca 450,- vč DPH
Máte s tím někdo zkušenosti?
Chtěl bych k tomu připojit AVR + DVD + subwoofer + TV
(doma mám rozvody el. půl roku staré)
Re: Přepěťová ochrana pro domácí kino
Na výpadky elektřiny nepotřebuješ přepěťovou ochranu, ale UPS (záložní zdroj s akumulátory, který pokryje výpadek elektřiny a umožní PC bezpečně vypnout). Většina UPS odstraňuje i přepětí (nebo podpětí) v síti a filtruje i rušení ze (a do) sítě.
Citace:
Původně odeslal
leo
Na výpadky elektřiny nepotřebuješ přepěťovou ochranu, ale UPS (záložní zdroj s akumulátory, který pokryje výpadek elektřiny a umožní PC bezpečně vypnout). Většina UPS odstraňuje i přepětí (nebo podpětí) v síti a filtruje i rušení ze (a do) sítě.
no ja myslim ze DAfer chce odstranit spicky, ktre muzou vznikat pri opetovnem nahozeni elektriny. Kdy muze dojit ke zvyseni napeti, a tim k destrukci el. zarizeni.
ja mam: SurgeArrest® Performance
http://www.apc.cz/asp/Ochrana.asp
A spokojenost...
Citace:
Původně odeslal
Geeker
no ja myslim ze DAfer chce odstranit spicky, ktre muzou vznikat pri opetovnem nahozeni elektriny. Kdy muze dojit ke zvyseni napeti, a tim k destrukci el. zarizeni.
Přesně tak...
Sám používám průchozí zásuvku, na kterou mám navěšeno vše k PC, ale značku nevím, koupíš to za cca 500Kč v každém elektroobchodě (omezuje to napěťové špičky pomocí varistorů, vyrobit si to můžeš i sám). A samozřejmě proti zásahu blesku neexistuje žádná ochrana (to však výrobci těchto zařízení nepřiznají, prostě kšeft je kšeft), snad můžeš zkusit udělat uzel na přívodu, prý se při zásahu bleskem kabel přeruší právě v tom uzlu.
A jestli na tu přepěťovku připojíš domácí kino nebo PC nebo vysavač je šumafuk, což je u toho Belkinu docela legrace, jak zdůrazňují, že to je k domácímu kinu. :-) Klidně to kup, cena je slušná. Ale nedá mi to, UPS je vhodnější.
Mam to samy jako Igoreso a taky si nemuzu stezovat ... + po registraci u APC by to chraneny zarizeni melo byt pojisteny proti skodam zpusobenym prepetim do nejake docela silene castky (ale neznam nikoho kdo by pak takhle zpusobenou skodu s APC resil, takze nemuzu rict jak moc bezproblemove to funguje ci ne) ...