Radeon X800pro a problem s napajanim
mam problem s grafickou kartou sapphire Radeon X800pro 256MB, hoci graficka karta ma zapojeny napajaci konektor stale grafika pipa a na monitore vypise ze grafika nema zapojene napajanie... skusal som uz druhy zdroj a stale je ten isty problem... kde môze byt chyba?
Re: Radeon X800pro a problem s napajanim
Nema napajeci konektor spatny kontakt s pcb karty?
Rekl bych, ze nejsi prvni ani tady na foru s timto problemem.
no sice to neje moja grafika ale kamosa, konektor neje poskodeny, mal problem zo zdrojom, potom to skusal na mojom PC a islo to, ked dnes zapojil novy zdroj tak uz ma snou taky problem, a je to aj na mojom PC
Citace:
Původně odeslal
skorec1
no sice to neje moja grafika ale kamosa, konektor neje poskodeny, mal problem zo zdrojom, potom to skusal na mojom PC a islo to, ked dnes zapojil novy zdroj tak uz ma snou taky problem, a je to aj na mojom PC
Majstri ... asi sa Vam postastilo poskodit konektor. niekde Ste zrejme urobili studenak... Mozno by to chcelo pefuknut teplovzdusnou pistolkou...
no ako tak pozeram, na tu kartu, neje mozne aby som tam nieco poskodil
ze vraj to zacalo tak ze, kamos ked vymenil zdroj tak zabudol dat 4konektor - pridavne napajanie na dosku, pocitac mu nespustilo, nepipalo nic, az ked tam ten konektor dal, tak potom to zacalo pipat
no, ponovom ze vraj problem nastal vtom ze, v USB koncovke mal zlatko, proste nico co to skratovalo a tym pomohlo zdroju do kremikoveho neba, a tusim zdroj zapricinil problem s grafikou, nepoznate nikoho kto mohol mat taky problem s grafikou?
zaruka na grafiku asi neni coz? pokud doslo ke zkratu, tak to taky mohla odnest karta total a s tim nic nenadelas
no je colkom inak ked grafika nefunguje vôbec, ta grafika naskoci, sle pipa a vypisuje ze nema pridavne napajanie
Ide o moju grafickou kartou Sapphire Radeon X800pro 256MB, hoci graficka karta ma zapojeny napajaci konektor stale grafika pipa a na monitore vypise ze grafika nema zapojene napajanie... skusal som uz druhy zdroj a aj inu zakladnu dosku , ci comp.a stale je ten isty problem... Externy conektor vyzera byt ok. a stale je ten isty problem... kde môze byt chyba?
Dodatocne som zistil toto : Stalo sa to asi vtedy ked som pripojil kabel na USB,aby som stahol fotky s compu pri tom mi odyšiel môj zdroj(zadymilo sa) no nevedel som co sa vlastne stalo. Neskor som zistil , ze do koncovky USB sa dostalo zlatko a spojilo kontakty a na inom compe zamrzol nootbook. Mozno ze to sposobilo tu chybu. Poradte co by sa dalo s tou grafikou urobit.Mam tu smolu 6e je 2 mesiace po zaruke a stala vise 16 000 Sk. Som s toho zufali. Dakujem Za akukoľvek pomoc.
Najlepšie odbornu , a kde by som si mohol zaslat na opravu.
Zostava:MSI K8N neo platinum,A64 3200+ (2,2 Ghz),A-data Vinesta DDR 500 Mhz,SB live! Seagate ATA 120 GB
No ja bych zkusil multimetrem promerit odpor...
Sleduj cestu na pcb od konektoru k nejake soucastce(nejlepe co nejdal) a na jejim vyvodu promer odpor vzhledem ke konektoru. Tim bys zjistiil nejaky studenak u konektoru. Pokud je ovsem neco prepalene a ty nevidisi, co, bude to horsi :-/