Má někdo zkušenosti s touto tabulkou?Kolik tahle tabulka přibližně stojí,nikde jsem na netu cenu nenašel,poradí někdo ? :p
Printable View
Má někdo zkušenosti s touto tabulkou?Kolik tahle tabulka přibližně stojí,nikde jsem na netu cenu nenašel,poradí někdo ? :p
Ja ji kupoval u FotoSkoda loni za nejakych cca 350,-
Presneji je to pasek se trema polickama, 100% bila, cerna a 18% seda, takze se podle toho da dobre nakalibrovat vysledna fotka.
Ale v praxi to vlastne vubec nepouzivam...
Zalezi co si od toho slibujes
pokud te trapi nepresna expozice, ma smysl kupovat. ma to vyuziti hlavne s analogem a chce to trochu zkusenosti. myslim, ze s kompaktem te nebude v kvalite vystupu omezovat o 1/8EV nepresna expozice ;)
na expoziciu sa vysrat, white balance je s takouto tabulkou ovela lepsi ...
MadCap:
Sice to bude OT, ale ma zmysel nahanat sa za 100%nou WB, pokial nefotis studiove fotky ???
Imho vobec, pretoze ani ta 18% seda vonku na slnku nebude seda, ale bude tahat do zlta/oranzova/modra/whatever...
No vsak vonku ta tabulka az tak moc zmyslu nema, to je fakt skor na studiove/produktove fotky :) Neviem aj ako by si tu tabulku vonku pouzival, dost vopruz manipulacia atp.
Mám, tuším, tyhle http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ughType=search , používám opravdu zřídka, ale už se hodila ...