Gainward GF7600GS s DDR3 - seká se
2 týdny mám novej komp, viz podpis, a už druhý den se potýkám s jistým problémem. Během hraní her se mi citelně mění fps, hra jede naprosto plynule a po chvilce začne citelně trhat, po chvíli se zase splynulí a pak začne trhat znovu, a tak se to opakuje s tím rozdílem, že trhá delší dobu a zkracuje se kdy jde plynule. V 3DMarku 03 jsem měl 11500 a teď kolem 9500. A co je mi divný nejvíce, ze začátku se teplota GPU pohybovala kolem 40st, a teď i bez zatížění má skoro 70st, při hraní +/- 77st. Dělá to i když neni nataktovaná. Navíc v 3DMarku03 se občas na několik sekund sekne úplně. Co s tím mám dělat? Reklamovat? A nemůže to být třeba deskou? Jak jsem uvedl, je to nová sestava.
Re: Gainward GF7600GS s DDR3 - seká se
Odpovím si sám:
Ztáhnul jsem si Atitool artefakt test a hned bylo jasno. Při spuštění 3D projekce se teplota na GPU rázem vyhoupla ke 110st a začlo se to sekat, ještě že to má tepelné ochrany, chudák GPU muselo dostat zabrat. Při normálním taktu se to na 110st dostalo po chvilce taky. Tak hned jsem vypnul komp, kuchnul ho a už to vidím, z druhé strany karty jak je ta spona na uchycení chladiče, tak ta byla na jedné straně vycvaknutá. Dal jsem ji zpět, zapnu komp a good, teplota GPU bez zátěže 40st a klesala. Zapnul jsem Atitool a teplota při zatížení něco přes 50st. Tak jsem tu kartu za trest ještě trochu víc přetaktoval :D
Atitool na nVidiu?? VžDi't i Rivatuner zobrazuje teplotu téhle karty? ne?
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Atitool na nVidiu?? VžDi't i Rivatuner zobrazuje teplotu téhle karty? ne?
A proc ne? Navic je u Atitool onen sikovny testovaci obrazec.