Re: Jaké PC k editaci videa
Imho to tady nejvice brzdi cpu. Grafikou si asi moc nepomuzes, o to bych se ani moc nestaral. Ram se hodi vzdy, giga je dnes rozumna velikost na wokna.
Pokud pracuje s tim videem, mel by s nim pracovat na nesystemovem disku, ale to je asi jasne.
Jinak od K7 amd bych zadne divoke vykony ve video editaci necekal. Maji nizkou frekvenci a nic moc vykon v tomto odvetvi.
Je celkem divne jak popisujes, ze vse strasne dlouho trva...znamy pracuje s videem na CeleruD 2.4, 512 ram, integr. grafika a jeden disk a na vlastni oci jsem videl, ze se s tim delat da (slava to neni, chtelo by to dalsi disk aspon).
Ja jsem kdysi nejakou dobu pracoval s videem na XP1700+@1.8GHz, 768RAM, jeden disk a taky to slo. Samozrejme komprimace a tak, to zabralo dost casu. Movie maker se mi prave zdal celkem svizny.
Zkontroluj, zda vse jede jak ma.. DMA u disku, frekvence pameti atd.
Aha, diky za odpoved. Je fakt, ze ten Pinnacle - to ovladani bylo trosku vybrzdene i na mem dvoujadrovem AMD 64 3800+ X2 s 2 GB RAM a slusnou GK a rychlym diskem. Ale to je asi ten zvyk z win, kde na co kliknu, tak hned to prakticky nabehne :)
Pinnacle ma mna nesystomovem disku, rychlost zapisu a i cteni je OK, to si sam program otestoval.
Nj, u videa to neni hned :)
Ale verim, ze ten Duron tomu moc nepomaha..
Jakou desku má? Via je/byla známa svojí nevhodností pro editaci videa. Byly problémy s propustností sběrnice. Moje volba by byla nové MB+CPU+VGA. Pokud máš slušnou paměť, tak může jít i do nového systému (samozřejmě dle volby platformy). Další možnost by byla RAID 0 pro pracovní prostor, nejlevněji dokoupením další 160ky. Integrovaná grafika taky nic moc, přinejmenším užírá paměť. Ale jakákoliv rozumná samostatná grafika bohatě stačí, stačí lowend.
Pokud prodáš stávající komponenty a po nových sáhneš taky do bazaru, tak to vyjde vcelku levně.
XP-M , overclocking dalsi 512 ram a myslim ze bude psokojeny
Citace:
Původně odeslal
DOT
XP-M , overclocking dalsi 512 ram a myslim ze bude psokojeny
Taky si myslim, že něco takového bude stačit.
S propustností sběrnice měla myslím problém akorát VIA KT133/Apollo s 686A/B southbridge.
No nechci uz do toho moc investovat, takze kupovat desku a pak do toho procak asi ne. Pameti rozsirim tedy na 1024, koupim do AGP nejakou GK do 1500 KC, no a koupim nejaky procak. V manualu pisou ze podporuje nove Palomino/Thunderbird :) Tak tedka pude tam i Barton, resp jakykoliv AthlonXP? Sem si nejak nejsem jisty. Deska to je ASUS A7A266.
No tak deska není taková tragédie, podporuje od verze PCB 1.10 Athlony XP do modelu 2600+ (tedy s 133FSB).
TZn. Barton tam nepujde (166MHz FSB). Ten sel az u KT333, a jeste ne vsech.
Určite by som vymenil CPU (prípadne aj MB) a pridal RAM. Potom samozrejme nejaký rýchlejší a väčší disk. Grafiku by som neriešil.