Re: Jaky 320GB PATA disk?
V nejakem thready okolo jsem uz popisoval zkusenosti se Seagaty Pata 320GB. Mam 2 a oba pomerne neprijemne piskaji. Seek je celkem v pohode. Jsou podstatne hlucnejsi nez Samsung 200, 250GB ci 160GB Seagate 7200.7.
Barracuda 10 je z hladiska vykony najlepsi disk. Imho kolmy zapis celkom OK vec, pokial neriesis teplo tak tiez ok. S tou hlucnostou/piskanim/vibraciami neviem, cital som vela o tych diskoch, jeden vravi, ze disk je studeny a tichy, druhy pise, ze hreje ako kachle a huci jak helikoptera a mam taky pocit, ze pravdu zistis az ked si ten HDD kupis. Ale tieto faktory by mi nevadili, resp. vykon tohto disku by mi stal za to venovat sa odhlucneni disku... ;)
Jo, Baracuda 7200.10 je tusim tak o generaci mladsi, nez ti ostatni, ale zas jsem kdesi cetl, ze PATA verze jsou vyrazne pomalejsi, nez SATA, pricemz u ostatnich vyrobcu rozdil neni nebo je podstatne mensi.
Tak jsem nakonec koupil Hitachi. Pri seekovani je slyset, nevibruje, nepiska. Rychlost pri cteni (idealne) max. 72MB/s, zapis (realne vcetne rezie OS) max 55MB/s. Takze jsem spokojeny. Teplotu jsem nemeril, ale kdyz na neho sahnu, nehreje ani nestudi, takze 30-35 stupnu.
Muzu doporucit.
Souhlasim, nedavno jsem koupil zminovany Samsung nebot mi bylo receno, ze oproti Hitachi diskum je jeste tissi - no, dodam jen, ze muj pristi bude opet Hitachi a to bez debat -.^
Ale mozna mam jen smulu na spatny kus, nebot vibruje i piska a seek je slyset az dost o.-