-
Jaké bezpečné hodnoty taktu této sestavy? Pro exprty otázky 2 minut:) dík moc
protože mám trošku trhaný obraz z TV tuneru, potřebuju poradit se zvýšením výkonu systému - propustnost mezi subsystémy až k monitoru. Potřeboval bych říct, které hodnoty budou na 100 % stabilní po přetaktování, když voltáž můžu nastavit jen u pamětí, a to na 1,9V (ale raději bych V neměnil - nebo nic nehrozí?). Můžu bez obav zvednout fsb na 210? Tím pádem by paměti jely na 2520/9=280 (560). Samo návrhy i jiného typu jako např. vypnout všechny "spread spectrum" (což se osvědčilo jen z části) nebo zvednout pci latence PCI TV tuneru z 32 na 64 vítám.
sestava:
CPU Type: AMD 3800+ (2400MHz) 200x12
Memory: Geil 2x512MB dual (4,4,4,12,16 podle cpu-z) = 2400MHz/9=266 (533MHz)
Motherboard: ASUS M2NPV-VM
Motherboard Chipset: nForce 430
Video Card: gForce 6150
Video Card Driver: nVidia 93.71
Video Card Resolution: 1360x768 / 60MHz
TV Card: Hauppauge HVR-1300
TV Card Driver: cd-digital-25e
HDD: 2x WD3200KS
díky všem za zdržování se tu o Vánočních svátcích :)
-
Re: Jaké bezpečné hodnoty taktu této sestavy? Pro exprty otázky 2 minut:) dík moc
Citace:
Původně odeslal
maysider
vypnout všechny "spread spectrum" (což se osvědčilo)
A z jakého důvodu máš spread spectrum zapnuté ???
-
Re: Jaké bezpečné hodnoty taktu této sestavy? Pro exprty otázky 2 minut:) dík moc
Citace:
Původně odeslal
jan555
A z jakého důvodu máš spread spectrum zapnuté ???
bo sem kdesi čet, že to trochu snižuje výkon...kdyžtak dovysvětli, díky
-
Citace:
Původně odeslal
maysider
bo sem kdesi čet, že to trochu snižuje výkon...kdyžtak dovysvětli, díky
Zapnutí spread spectrum může snižovat výkon, jeho vypnutí naopak, pro inspiraci např. http://www.tomshardware.com/2001/07/...ng/page18.html , fakt rozsáhlé vysvětlení tady http://en.wikipedia.org/wiki/Spread_spectrum .
Pokud víš, že to je tím (a ono je to často reportované jako problém u TV karet), tak to vypni a dál se o to nestarej - sestavu máš dost silnou nejen na sledování televize ;) .
-
Otázka je spíš takováto: co je to trhání obrazu?
-
Citace:
Původně odeslal
herma
Otázka je spíš takováto: co je to trhání obrazu?
třeba u hokeje je to nepřijemný, bo sou rychlý scény neplynulý. Obyč LCD TV to zvládá naprosto plynule, tak by mě zajmalo, pro to PC nezvládá. Grafická kárta zvládá v poho přehrávat 1080p (samo v rozlišení 1360x768 )
btw....snad vypnutí "spread spetrum" nebude dělat dlouhodobě problémy
-
Na tvé sestavě by se neměla TV karta nijak trhat, asi je tam jiný problém. Nesdílí TV karta s něčím přerušení? Nemáš zapnutý trvale timeshift? Zkoušels i jiné ovladače TV karty? Obraz je trhaný stejně při příjmu DVB-T i analogu? Nečekej od TV karty zázraky, už několik let je digitalizací při přenosu przněn i analogový signál, což uvidíš na TV kartě v PC mnohem lépe než v TV.
-
Citace:
Původně odeslal
leo
Na tvé sestavě by se neměla TV karta nijak trhat, asi je tam jiný problém. Nesdílí TV karta s něčím přerušení? Nemáš zapnutý trvale timeshift? Zkoušels i jiné ovladače TV karty? Obraz je trhaný stejně při příjmu DVB-T i analogu? Nečekej od TV karty zázraky, už několik let je digitalizací při přenosu przněn i analogový signál, což uvidíš na TV kartě v PC mnohem lépe než v TV.
nene, time shift v tom nemá roli, jak zjistím to sdílení irq? Každopádně někerým lidem to jede absolutně bez trhání, a to maj míň výkonnou sestavu :( Možná špatný paměti, deska...., cojavim. Jiný ovladače, starší, nepomáhaj, jiný mpeg dekodéry ani SW taky nepomáhá.
-
Citace:
Původně odeslal
maysider
vypnout všechny "spread spectrum" (což se osvědčilo)
Co je na tom dál k řešení? :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Co je na tom dál k řešení? :rolleyes:
což se osvědčilo bohužel jen z části...opravím první příspěvek
-
A ten obraz je trhaný stejně při příjmu DVB-T i analogu?
Přerušení zjistíš takto, spusť:
%SystemRoot%\system32\compmgmt.msc /s
Doufám, že je to ve winXP stejné jako u mne pod win2k (nebo Ovládací panely/Nástroje pro správu/Správa počítače)
Tam "Systémové informace", v nich "Hardwarové prostředky" a v nich "Konflikty a sdílení", případně "Přerušení". Tam zkontroluj, zda TV karta nemá stejné přerušení s nějakým jiným zařízením (síťovkou, USB atd...).
-
Citace:
Původně odeslal
leo
A ten obraz je trhaný stejně při příjmu DVB-T i analogu?
bohužel, digitál v naší lokalitě není. Ostatní napíšu, až zjistím. Ale dost videí se taky trhá :( Nejsem si jist, jestli všechny.
Jinak zpět k původní otázce....stane se něco, když zvýším fsb o 10MHz, viz dotaz. Už jen tak pro zajmavost, když to u mě asi nebude potřeba.
díky
-
maysider, ty nepotřebuješ nutně taktovat, ale udělat si pořádek v PC. Neinstalovals nějaký codecpack nebo NeroShowtime nebo jiný software pro přehrávání či zpracování videa? Buď je to hardwarový problém (sdílení IRQ) nebo softwarový (codecpacky). Zjisti co můžeš a napiš. Nebo zkus přehrát video v přehrávači VLC ( http://www.videolan.org/vlc/ ), který není závislý na systémovém nastavení. Pokud se to bude škubat i v něm, tak je to hardwarový problém.
-
Citace:
Původně odeslal
leo
ok, díky ozvu se, až vše zjistím
-
Citace:
Původně odeslal
leo
maysider, ty nepotřebuješ nutně taktovat, ale udělat si pořádek v PC. Neinstalovals nějaký codecpack nebo NeroShowtime nebo jiný software pro přehrávání či zpracování videa? Buď je to hardwarový problém (sdílení IRQ) nebo softwarový (codecpacky). Zjisti co můžeš a napiš. Nebo zkus přehrát video v přehrávači VLC (
http://www.videolan.org/vlc/ ), který není závislý na systémovém nastavení. Pokud se to bude škubat i v něm, tak je to hardwarový problém.
takže je to hardwarový problém......špatný paměti, slabá grafka, špatná deska? Co navrhujete?
dik
-
dela to i kdyz nemas nataktovano? chybka ty vlastne nemas nataktovano
zkus dat pameti 1:1 fsb
-
Se podivej na webu na min. pozadavky k PC tunerum (PCI/USB/analog/DVT-B)...zjistis ze mas dostatecny PC po vsech strankach! Jediny co mas slabsiho je grafika, ale to by v tvym pripade nemelo vadit. Takze bych ti doporucil format disku, cistou instlaci Winu a pka to zkusit s poslednimy drivery k tuneru a zkusit nejaky alternativni prohlizec TV.
ps: taktovani by v tvem pripade nemelo asi zadny vyznam.
-
Zkus hodit TV kartu do jiného PCI slotu (spíše do prostředního než do krajního). Vypadá to na sdílení IRQ TV karty s nějakým jiným hardwarem. Už jsi to zjistil, zda je IRQ sdílené?
-
Citace:
Původně odeslal
LeXa
dela to i kdyz nemas nataktovano? chybka ty vlastne nemas nataktovano
zkus dat pameti 1:1 fsb
ok, zkusím, dám vědět. Ale já mám Athlon 64 na AM2....tam se dává fsb taky na 1:1?
Citace:
Původně odeslal
Neller
Se podivej na webu na min. pozadavky k PC tunerum (PCI/USB/analog/DVT-B)...zjistis ze mas dostatecny PC po vsech strankach! Jediny co mas slabsiho je grafika, ale to by v tvym pripade nemelo vadit. Takze bych ti doporucil format disku, cistou instlaci Winu a pka to zkusit s poslednimy drivery k tuneru a zkusit nejaky alternativni prohlizec TV.
ps: taktovani by v tvem pripade nemelo asi zadny vyznam.
bohužel, je to určitě HW, bo sem to několikrát přeinstalovával. Poslední drivery taky nepomohly. VLC je taky trhaný.
Citace:
Původně odeslal
leo
Zkus hodit TV kartu do jiného PCI slotu (spíše do prostředního než do krajního). Vypadá to na sdílení IRQ TV karty s nějakým jiným hardwarem. Už jsi to zjistil, zda je IRQ sdílené?
oka, zkusím zajistit přehození. Jinak IRQ u karty vypisovalo, že konflikt není - nebo mám zkontrolovat všechna zařízení, jestli nemají IRQ 17?
-
Citace:
Původně odeslal
maysider
ok, zkusím, dám vědět. Ale já mám Athlon 64 na AM2....tam se dává fsb taky na 1:1?
muzes to zkusit
a hod tam posledni bios
-
Citace:
Původně odeslal
LeXa
muzes to zkusit
a hod tam posledni bios
oka,dik, ale poslední bios mám
-
takže změna HMz pamětí na hodnotu FSB nepomohla.....ale všiml jsem si, že méně kvalitní příjem zapříčiní daleko větší trhání obrazu - je možný, že moje nvidia 6150 to nějak upravuje?....neboli nestíhá? De nějak vypnout úpravu obrazu grafkou?
-
Zkontroluj, jestli máš v nastavení TV aplikace možnost nastavit OVERLAY (možná máš PREVIEW a to dost vytěžuje systém).
-
maysider
Já bych to viděl na problém sdílení IRQ. Napiš, s čím má ta TV karta sdílené IRQ (Start -> Všechny programy -> Příslušenství -> Systémové nástroje -> Systémové informace -> Hardwarové prostředky -> Přerušení).
-
Citace:
Původně odeslal
leo
Zkontroluj, jestli máš v nastavení TV aplikace možnost nastavit OVERLAY (možná máš PREVIEW a to dost vytěžuje systém).
tak bohužel, mám to na vmr9 a změna na overlay nepomohla :( další návrhy? třeba zrychlit nějak v registrech komunikaci s grafkou?