Re: Problem s K9N platinum
reset BIOSu, naupdatovat na posledni verzi, podle infa to vypada, ze nepozna ten procik
pucit si strary procik od nekoho, s nim by to melo jet v pohode. s timto procikem nahrat novy BIOS, ktery uz zrejmne rozpozna tvuj novy procik a pak vymnenis ten sary proc za ten novy. Snad by todle mohlo pomoci.
diky, uz jsem o tom uvazoval, ale problem je, ze nikoho neznam:( a kdyz jo, tak nikdo neni ochotny mi to pujcit:(
u biosu jsem zkousel snad vsechno, vytahl jsem baterku, resetoval cmos, ale stale nic, rad bych prehral ten bios, ale nemuzu, protoze nemam jine CPU:(
neslo by to prehrat nejak pres floppynu?? nejakou EXTRA SUPR klavesou?
ja som mal ten isty problem, ale vyriesil ho - ciastocne - flash biosu:
subor s biosom premenovat na amiboot.rom, nahrat na disketu, stlacat Ctrl+Home -> bios sa flashne, ale..
..lenze teraz sa nedostanem cez "CMOS Checksum Bad"..co robit?
to jsem resil vyndanim baterie:) a clear CMOS:)
ani toto nepomohlo, nakoniec som vymenil dosku, potom aj pamate a uz to ide :)
ja mam presne ten isty problem.. nudzovo som flashol bios na najnovsi ale stale sa neviem zbavit hlasky CMOS checksum error...
hlubik: za aku dosku si ju vymenil? taku istu alebo iny model? ake si mal predtym pamate a ake mas teraz?
dik za odpoved..
Citace:
Původně odeslal
Stile
ja mam presne ten isty problem.. nudzovo som flashol bios na najnovsi ale stale sa neviem zbavit hlasky CMOS checksum error...
hlubik: za aku dosku si ju vymenil? taku istu alebo iny model? ake si mal predtym pamate a ake mas teraz?
dik za odpoved..
vymenil som za K9N Diamond, tiez som vymenil 2GB Apacer (800) za 2x 1GB tiez Apacer, tiez 800vky, odvtedy mi to slape jak hodinky ;)