Mam moznost vymenit lan kartu Realtek 8139 za 3Com 3C905B-TX. Oplati sa? Co by som ziskal okrem znacky? Ake su pro a proti pre tie karty? V sietach som lama :oops:
Printable View
Mam moznost vymenit lan kartu Realtek 8139 za 3Com 3C905B-TX. Oplati sa? Co by som ziskal okrem znacky? Ake su pro a proti pre tie karty? V sietach som lama :oops:
za kolik ? Dyby zadarmo tak bych bral vsema deseti. 3Com ma mensi zatizeni procaku, a celkove se mi zda rychlejsi a lepci ;D
Mozem si to vymenit zadarmo (mam to v PC v praci, stara sunka P200MMX)
3com jde ruzne nastavovat a pokud mas 3com sit (tzn nemas v ni jiny shity) tak je i o neco rychlejsi, proste ty sitovky spolu dopbre komunikujou.
vymenitCitace:
Původně odeslal Laci
Ber, dokud je kde :wink: . Je na ne tusim i dozivotni zaruka.
Nad čím přemejšlíš :arrow: Rychlý, spolehlivý a pěkně drahý.Ber dokud dávaj. :D
JeCitace:
Původně odeslal Jezevec
Urcite vymen! Ja mam svoji 3Com 905B-TX uplne zadarmo. Jednou se mi spravce site v praci hrabal v kompu a nejak se s tou kartou nemoh pingnout, tak prines jinou a tudle tam nechal, tak se jim zbalil a doma fachala uplne bez problemu 8-) :lol: .
Realtek 8139 su spolahlive sietovky ....fakt ak mas moznost vymenit to za 3COM bez doplatku nevahaj ...
Ja jsem jednou v bazaru prodal Realteka za 300 a hned ten den, co mi za nej zaplatili jsem si tam koupil za 2x150 dve 3COM a jsem s nima spokojenej.
niekto ma ale stastie....Citace:
Původně odeslal xp.master
1,predat sietofku do bazaru za 300
2,zohnat 2x 3com za 150....
ja sem teda zatim zadnej rozdil nepozoroval mezi RTL8139 a 3Com
mne chodi vsechno stejne, ale taky bych bral tu 3Com pokud to muzes vymenit.
Ja jsem kupoval 3Com za 200,-Kc (proto sem si ji taky vymenil za realteka...)
jenom soused kdyz si kupoval novej pocitac, tak si tu 3Comku kupoval novou za 1500,-Kc (tomu rikam blazen :-) )
taky muzu tedka zadaco vychangovat moji RTL8139 za 3Com EtherLink XL, ale nelibi se mi, ze je mnohem vetsi nez ten realtek :? ma smysl to menit ??? v cem to bude lepsi? krom toho, ze si do signatury napisu 3Com :wink:
pokud je to aspon nejaka nova revize s pismenkem aspon b nejlip c ak men :) nebo ji kup a posli ji me :) pokud nejaka 6 let stara revize tak ji neber, budes mit leda problemi s uspavanim
Napriklad 3C900-Combo (tu mam) nepodporuje ACPI ale ziadne problemy s uspavanim to nerobi. Akurat to asi nema prikazy na znizovanie spotreby. 3C900B-Combo uz ACPI podporuje.
Ss Realtekama byly v minulosti problemy s ovladacema ... ty se ovsem uz vyresili. Kazdopadne 3Com a technologie parallel tasking je celkem vyhoda pokud to podporuje druha sitovka -> rychlejsi kopirovnani na IP protokolu. Vymen to urcite litovat nebudes. Napriklad ja mel Realtek 100Mbit PCI a kdyz odemne nekdo zacal sosat tak sem ni trosku sekal comp (jako by preruseni neco hazelo do sbernice ci co...) no a jakmile sem tam dal 3Com tak vsechno v pohode takze nevim no. Jo jeste k tomu Realteku ... pod Linuxem chodi spolehlive ... pod w98/95 to delal problemz a pod w2k a vejs uz zase ok.
tak uz mam 3Com EtherLink XL 3C905B-TX 8-)
me konkretne ta moje kravi pri probouzeni, se probere ale uz se nedostanu na inet !! nechapu to. si pingnu po lokale ale ven ne :) ale to muze byt i chyba nekde v tom nastroji na kidani hnoje :/