Blikající LCD u notebooku (IBM T22) při provozu na akumulátor
Při provozu na akumulátor (ze sítě to nedělá) mi šíleně bliká LCD u notebooku... skoroo se na tom nedá dělat.. Nevíte někdo, čím by to mohlo být?
Blikání myslím v tom smyslu, že to jakoby trošku zesvětluje a ztmavuje obraz?
Re: Blikající LCD u notebooku (IBM T22) při provozu na akumulátor
Bud je slabsia ziarivka alebo invertor nie je uplne OK. Skus zvysit jas. Na mojom notebooku to obcas robi tiez a ked zvysim jas, tak prestane. Akurat neviem, ci to robi invertor (ktory som opravoval a su tam uplne ine tranzistory ako povodne) alebo ziarivka (ktora ma uz 9 rokov).
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Bud je slabsia ziarivka alebo invertor nie je uplne OK. Skus zvysit jas. Na mojom notebooku to obcas robi tiez a ked zvysim jas, tak prestane. Akurat neviem, ci to robi invertor (ktory som opravoval a su tam uplne ine tranzistory ako povodne) alebo ziarivka (ktora ma uz 9 rokov).
S jasem jsem si zkoušel hrát a je to pořád totéž... Jo a sorry, že jsem to nedoplnil už včera, ale psal jsem večer právě na tom NTB a baterka už pištěla, že dochází šťáva, tak jsem to rychle odeslal :-)
Neco podobneho se mi stalo nedavno u T42. Zacalo to delat po nainstalovani poslednich Omega ovladacu (Radeon 9600). Vim ze je to blbost, ale pote, co sem nahodil nejaky starsi tak to zase zmizelo a uz to nikdy neudelalo. Nedokazu si to vysvetlit. Ovsem T22 ma, jestli se nepletu, grafiku S3 Savage, takze ti asi moc nepomuzu.
Neco podobneho se mi stalo, kdyz jsem mel na sve byvale T23 SXGA+. Vydrzel mesic a pak zacal delat tohle. Display jsem musel vymenit zpet za XGA. Nedalo se to vydrzet.
Podle me je v pici lampa. Invertor jsem totiz menit zkousel a nepomohlo.
Zkus osahat sitovy zdroj notebooku, takto mne blbnul OEM zdroj u Nx7010, kdyz se dlouho nabijela baterka, zdroj se zacal prehrivat (na dotek hodne horkej), byl v nem nejakej studenak a vzdy chvilku dobijel a vypnul, dobijel a vypnul a tim padem se notebook choval jako kdyz neustale pripojuju a odpojuju sitovej zdroj (projevovalo se to prave blikanim LCD)
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Zkus osahat sitovy zdroj notebooku, takto mne blbnul OEM zdroj u Nx7010, kdyz se dlouho nabijela baterka, zdroj se zacal prehrivat (na dotek hodne horkej), byl v nem nejakej studenak a vzdy chvilku dobijel a vypnul, dobijel a vypnul a tim padem se notebook choval jako kdyz neustale pripojuju a odpojuju sitovej zdroj (projevovalo se to prave blikanim LCD)
Zkus si jeste jednou precist nazev threadu ;-)
Citace:
Původně odeslal
mraky
Zkus si jeste jednou precist nazev threadu ;-)
Hehe, tak to sorry, nejak uz neumim ani cist :) :oops: :oops:
Nicmene moje poznamka nemusi bejt zas tak uplne od veci, jelikoz kdyz to dela jen pri provozu na baterie, muze se jednat o chybu v napajeci casti, kdy je i teoreticky mozne, ze notebook se chova presne jak jsem popsal, tedy "neco" mu muze oznamovat, ze je stridave napajen ze site a stridave z baterie a pak to dela podobnou svetelnou diskoteku
keby sa prepinal nejak (co je pri cistej baterke nezmysel aby prechadzal do "ac power" modu) tak by to videl aj vizualne na ikonke atp. ... asi fakt v pici lampa
Citace:
Původně odeslal
MadCap
keby sa prepinal nejak (co je pri cistej baterke nezmysel aby prechadzal do "ac power" modu) tak by to videl aj vizualne na ikonke atp. ... asi fakt v pici lampa
No mne to prave nestihl zobrazovat power managemet, jak rychle se to prepinalo diky problemu se zdrojem
IBM to da dostatecne jasne na jevo. Napriklad pri zapnutem zvuku charakteristickym pipnutim.
Citace:
Původně odeslal
mraky
IBM to da dostatecne jasne na jevo. Napriklad pri zapnutem zvuku charakteristickym pipnutim.
No ja s tim laboroval taky docela dlouho, nez jsem na to prisel a HPcko taky piplo pri beznem zapojeni do sitaku, ale tohle se delo tak rychle, ze na LCDcku byl stale znak pro napajeni ze site, notebook ani nepip a pritom displej blikal v rytmu tak 2x za vterinu.