ATX a ATX 2.0 pre LGA 775
Kupil som si novu dosku so sock.LGA 775, procak Celeron D 347. Moj zdroj je 20 pinovy + 4 solo pinovy konektor, ale v doske je osadeny konektor 24 pin + 4piny. Skusil som to napojit a komp mi ide 3.den a az dnes som nasiel na nete, ze existuje redukcia pre moj ATX zdroj na vytvorenie konektoru ATX 2.0: http://www.alza.sk/redukce-napajeni-...lga-d49066.htm
Tak teraz ale neviem, ci to potrebujem, PC slape bez problemov. Vyzna sa v tom niekto? Dik.
Re: ATX a ATX 2.0 pre LGA 775
Nepotrebujes to - ked to funguje, tak tou redukciou to mozes akurat zhorsit (pridas navyse konektor pochybnej kvality).
Mno nevim , mam desku MSI RC410L, a pokud sem v ni mel po prestavbe vrazenej puvodni 400W zdroj , tak deska byla pomala, obcas dokonce pomalejsi jak starej 900 celeron. Zdroj 20+4 . V manualu bez problemu, povolena kombinace . Po nahrade zdroje (hlucnost) jinym s 24 pin konektorem mi zmizely problemy s kousanim PC, pomalosti...
Cert vi , kde to bylo. Nic jinyho se nemenilo , a starej zdroj slape dal v jinym PC.
1 Příloh-a(y)
hm, koukam ze jsem mel nejdrive zkusit hledat na foru nez jsem zacal studovat rozdily mezi ATX 1.x (20pin) a ATX 2.x (24pin) konektory ;D
kdyz uz jsem si to tak pekne dohledal z jinych zdroju, tak to sem pridam - treba se to jeste bude nekomu hodit ;)
- melo by byt mozne pouzit jak 24pin zdroj+20pin desku tak i 20pin zdroj+24pin desku
- rozlozeni konektoru zustalo stejne jako ATX 1.x, pribyly pouze nove piny pro napajeni PCI express grafickych karet
mozne problemy:
- v pripade 24 pin konektoru v 20pin desce zde muze neco kolem konektoru na desce prekazet, takze konektor ze zdroje nepujde zasunout
- u 20 pinoveho zdroje v desce s 24 pin konektorem se muzou objevit problemy pri pouziti "nenazranejsi" GK, pokud sama neobsahuje konektor na externi napajeni, ktery by nezapojene napajeni PCI express eliminoval
v priloze je schema obou konektoru, napeti vyznacena barevne (omluvte kvalitu -> rychla editace + obarveni v Gimpu:)):
3.3V, 5V, 12V, COM (zem), 5VSB, -5V, -12V, /PS_ON, PWR_OK