C1 post code -> opraveno vymenou mb
takze nova deska, nove cpu, stare pameti
deska epox 9hdai pro (via k8t800 pro)
cpu s939 A64 3200 venice
pameti - tri ruzne moduly 512/400: corsair value - single sided, double sided a VM
at tam hodim jakykoliv samotny modul do jednoho nebo druheho slotu, tak to pri startu haze chybu C1 (post cody na segmentovym displeji) tedy chybu pameti, stejnou chybu hlasi i kdyz tam zadny modul nedam, muze to byt samotnou deskou? podotykam ze pameti v konfiguraci z podpisu vsechny fungovaly a docvaknute jsou take poradne... dik za rady
Re: C1 post code (EDITED)
Mrkni se do manualu ke zdroji, podle me se ten 4 pin konektor da udelat z tech co na zdroji jsou.
http://www.enermax.com.tw/english/pr...ay1.asp?PrID=4
Citace:
Původně odeslal
Johny_g
jasne, ze da, ale jestli neexistuje nejaka redukce nechci hned zorkuchavat novy zdroj (teda jeho kabely); mozna se da v GMku koupit aspon konektor...
odpo nahodim fotky
edit: fotky jsem nestihl, ale tu je obrazek desky z webu.
http://www.epox.com.tw/assets/2005/0...8397631469.jpg
Re: C1 post code (obnoveno)
Tak jsem se k tomu konecne dostal, p4 konektor jsem samozrejme mel zastrceny
nahore za zdrojem, ale ani po jeho pripojeni nedoslo ke kyzenemu.
Pri bootovani a naslednem restartovani se strida cela plejada post kodu, na kterych boot zkonci:
C0, C1, 02, 26, 86
opravdu jedinnym zpusobem, jak se dostat do winu je: zapnout pocitac s konektorem klavesnice v portu na mys, mackat del (kdyz zacne rovnou piskat, tak restartovat) dostat se do biosu, opustit bios nechat nabehnou wokna, restartovat prehodit klavesnici zpet do jejiho konektoru a pak uz to i jede, ale ne vzdy se mi to povede.
podrbana deska! na reklamaci s ni?
Re: C1 post code -> opraveno vymenou mb
vymena desky za novy kus.
edit: no vypadlo mi pismenko no...
nevím jestli výměna deky pomůže, snad pokud je ti zima... :-)
Zkus ještě nový BIOS motherboardu, u mojí desky se jedna verze BIOSu chovala tak srandovně, že se přehodily PS/2 porty, takže jsem musel mít myš strčenou v konektoru na klávesnici a naopak.
Citace:
Původně odeslal
leo
nevím jestli výměna deky pomůže, snad pokud je ti zima... :-)
Zkus ještě nový BIOS motherboardu, u mojí desky se jedna verze BIOSu chovala tak srandovně, že se přehodily PS/2 porty, takže jsem musel mít myš strčenou v konektoru na klávesnici a naopak.
jaj, kdyby to slo tak by byla K+, takhle jsem se uz dlouho nezasmal!
Uvidime s tou novou deskou. dostanu se k tomu a tak za mesic. ty biosy se fakt chovaly zvlastne (oba) i s tema ps2...
Tak nova deska je v pc a dela to taky. post se zasekne na C1... pameti zkouseny tri ruzne moduly i v ruznych (2) slotech, nic stale C1, dal se nedostanu ani s postupem, co fungoval na tu desku samou pred tim. Kua kde muze byt chyba, jedine co je jine oproti predchozimu kompu je ta blba deska a cpu?
Kedze radic pamate je v CPU, moze byt chyba aj tam.
i to mne napadlo, zkusim tedy reklamovat procak, ted jen sehnat zarucak od puvodniho majitele... dik
takze vymena procesoru za novy kus. zitra si pro nej jdu, uvidime...
takze procesor vymenen (deska take) a dela to zase, GRRR. Ze zoufalstvi jsem zkusil vymenit zdroj za staricky repasovany Premier 300W od Rainbowa a VOILA vse jede jak ma!!!! takze dle vseho je na vine zdroj Enermax Liberty 500W. zitra jde na reklamaci...
Hodne :o, btw, zaujimalo by ma, ci sa jedna len o nekompatibilitu, alebo je fakt vadny. Napr. DFI dosky su dost haklive na zdroje.. Takze budem sledovat, ako to dopadne.
Ehm mam zostavu vid podpis a mam obdobny problem , uz som skusal vsetko mozne , kedysi som mal zle zapojene napajanie z case do dosky , mam serverovu case pre dva zdroje. U mna proste to vydrzi nepipat do prveho vypnutia od clear CMOS a potom sa to spusti zas.Akurat ked vypnem i zdroj tak po zapnuti nepipne. Ale vypnem pc , zapnem a pipa zase. Ze by to mohol byt zdroj ma ani nenapadlo.
no prave, mne taky ne, zkus tam hodit jinej, u mne to pomohlo...
Uz sa na to chystam , kamos mi piatok donesie Corsair 520W svoj.
Lebo u mna to bolo tak , ze som poskladal seck ok a ked som menil chladic na cpu , prehodil som napajanie do dosky a proste mi to pipalo jak sialene , nepomahalo nic , nakoniec mi kamos poradil , ze ci nemam vyskratovane , tak som sa stym pohral a prehodil som to zapinanie na tej case a odftedy ani cuk.
Ked som siel nedavno na dovolenku som vypol pc uplne od stavy a ked som sa vratil som zapol pc nabehlo a po hodine tvrde a potom nasledoval restart a bios sa mi rozhadzal.
Pri tych teplotach mi zase robilo to , ze mi systemovy disk blbol a ako som sa stym hral a prehadzoval kable a co ja viem co zacalo to pipat. Nasledne som to uz tolko krat cliroval , vyberal cele vycistil namazal a zase poskladal , ze ma to ani nebavi sa s tym takto zvlastne babrat.
Tajne dufam , ze je to liberty , uz len kvoli tomu , ze cast veci mam s cz a nemam prilis dobre spomienky na reklamciu :D
EDIT:No nakoniec sa mi podarilo odstranit problem. Zle vyresetovana doska :( Mojou chybou samozrejme. Nakoniec som zresetoval CLEAR klasickym sposobom /doteraz som vyberal baterku ja naivna lama :( :D/ a dnes som pouzil jumper a voala , pc je ok spet. Dakujem sam sebe za sprostost , vraciam sa k strikovaniu :D
Tu je vysledek a doufam, ze i konec:
Deska: Takze nakonec u desky odesel SATA radic a sla do Sofosu na reklamaci, i kdyby mi ji vratili treba novou, tak ji radeji rozslapu. Zakoupen Asus A8R-MVP.
Zdroj: Uspesne vyreklamovan a nasledne vymenen za Corsair HX520w...
dik vsem za rady a souciteni...
edit: za desku vraceny penize....