NetCenter a mapování disků
Dobrý den, koupil jsem WD NetCenter 500 GB a mám následující problém:
Po namapování sdílených sdresářů netcenteru jako diskové jednotky ve Win XP fungují pouze do restartu po restartu windows musím znova zadávat hesla ... asi to bude nějaká blbost ale opravdu nevím jak to udělat ... chtěl bych mít tři adresáře jako tři diskové jednotky ale vždy po restartu PC je nutno při prvním přístupu na virtuální disk zadávat heslo ... neřešil to někdo ??? please
Re: NetCenter a mapování disků
Citace:
Původně odeslal
Cando
Dobrý den, koupil jsem WD NetCenter 500 GB a mám následující problém:
Po namapování sdílených sdresářů netcenteru jako diskové jednotky ve Win XP fungují pouze do restartu po restartu windows musím znova zadávat hesla ... asi to bude nějaká blbost ale opravdu nevím jak to udělat ... chtěl bych mít tři adresáře jako tři diskové jednotky ale vždy po restartu PC je nutno při prvním přístupu na virtuální disk zadávat heslo ... neřešil to někdo ??? please
Nebude problem v nastaveni pristupovych prav na netCentru? respektive v uzivatelich, kteri muzou pristupovat k temto diskum?
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Nebude problem v nastaveni pristupovych prav na netCentru? respektive v uzivatelich, kteri muzou pristupovat k temto diskum?
Vzhledem k tomu, že se tam uživatelé nedají nastavit doufám že ne ... kolega naznačoval, že se heslo uživatele do Winu musí schodovat z hesly sdílených složek na disků ... tak se zítra zkusím vydat tímto směrem ...
Citace:
Původně odeslal
Cando
Vzhledem k tomu, že se tam uživatelé nedají nastavit doufám že ne ... kolega naznačoval, že se heslo uživatele do Winu musí schodovat z hesly sdílených složek na disků ... tak se zítra zkusím vydat tímto směrem ...
Neco v to tomto duchu jsem myslel. Ovsem Pokud budou pristupova prava na everyone pro cteni nemelo by to ani tak chtit heslo.
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Neco v to tomto duchu jsem myslel. Ovsem Pokud budou pristupova prava na everyone pro cteni nemelo by to ani tak chtit heslo.
nepomohlo ... zkoušel jsem to mapovat tím softwarem co je k tomu EasyLink a ten mi píše cituji „Could not find any Windows network resource for your NetCenter. If you recently changed the NetCenters device name, you may need to turn off your NetCenter ane back on.“ ??? že by mu chyběl nějaký protokol nebo já nevím jsem v to naprostý amatér ... co si mám představit pod tímto textem ... jinak zkoušel jsem ho resetovat ale stále to samé tahlencta hláška a jak vytvořím disky (pomoci toho softu) po restartu už je nenapojí ...
A ty jednotky sou tvořeny nějakym spec. sw nebo přímo pomocí win? Přímo ve win se dá nastavit pod jakým uživatelským jménem a heslem se připojit ale je to docela zakamuflovaný
Kdyz pristupujes na sitovy disk, tak si windows vzdy nejdrive zkusi, jestli se prihlasi pres ucet, kterym jsi prihlasen do systemu, pokud toto nevyjde, tak se te zeptaji na jmeno a heslo.
Z toho vypliva, ze kdyz si nastavis stejne ucty jak na pc tak na disku, tak ti to bude chodit bez problemu.
anebo lze nastavit jine uz.jmeno a heslo. Je to takovy modry odkaz v okne "připojit síťovou jednotku"
Citace:
Původně odeslal
Gregy
anebo lze nastavit jine uz.jmeno a heslo. Je to takovy modry odkaz v okne "připojit síťovou jednotku"
dík za reakce pánové ... zkoušel jsem to i pomoci toho přihlášení pomoci jiného uživatele ale jsem neuspěšný vždy chce po mně po restartu znovu heslo ... uživatele se stejným jménem a heslem na síťovém disku udělat nejde alespoň jsem to nikde v nastavení nenašel ... dá se pouze nastavit zdílený adresář a to jako private nebo public ... nevím no ještě na to zkusím pozvat kámoše co se sítěmi živí a uvidíme ... cítím, že v tom bude nějak hrát roli tato hláška, kterou mi vypisuje ten jejich software na to mapování disků ... "Could not find any Windows network resource for your NetCenter" ... ale opravdu nevím co to znamená respektive co instalovat nebo co mu chybí abych se jí zbavil ... jinak mapovat disky jsem zkoušel jak jejich softem (EasyLink) tak i normálně ve winech bohužel se stejným výsledkem ... ještě jednou dík za reakce kdyby Vás ještě něco napadlo sem stím