Re: Video Kodeky/dekodovani
Citace:
Původně odeslal Neo
Je mozne nejak nainstalovat kodeky bez Admin prav na Win XP?
Pokud ty dva dotazy nejsou spolu a potrebujes ciste dekoder(prehravani), tak muzes pouzit VLC, ktery bezi bez nejakych kodeku.
Citace:
Původně odeslal
Neo
Je mozne nejak nainstalovat kodeky bez Admin prav na Win XP?
nakopirovanim nebo tak neco...
Kdyz prevadim MPG do Xvidu nebo DiVx tak mam pri rychlem pohybu videt takove carecky v tech mistech, jak to odstranim? Na videiich ktere dekoduji nejaky machri maji vse v poradku a ja se bablam s home videem uz kdo vi jak dlouho.
Dekuji
Zkus pouzit deinterlace filtr, ty carecky vznikaji tim ze to video je prokladany = interlaced. (vetsina videi v Mpeg2 DVD formatu).
Citace:
Původně odeslal
jedik
Pokud ty dva dotazy nejsou spolu a potrebujes ciste dekoder(prehravani), tak muzes pouzit
VLC, ktery bezi bez nejakych kodeku.
Diky, ale jedna se mi i o jejich vyuziti.
Tak jsem dekodoval videa do XVIdu, ale nechapu jak to zvladaji ty machri co maji stejne pak super kvalitu..jak to maji nastveno
Taky jsem mel problem nastavit XviD tak, aby to melo dobrou kvalitu. Nakonec pouzivam DivX a tam to umim.
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Taky jsem mel problem nastavit XviD tak, aby to melo dobrou kvalitu. Nakonec pouzivam DivX a tam to umim.
A jak ho nastavujes? Chtel jsem XVid, protoze je to opensource :-)
3 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Neo
A jak ho nastavujes? Chtel jsem XVid, protoze je to opensource :-)
Nastesti jsem chytil okamzik, kdy pri nejakem vyroci rozdavali serial a tak jej mam legalne.
Z meho pohledu je to nastaveni jednoduche. Ale nerikam, ze se tu nenajdou lidi, co ti poradi lepe.
Bitrate si samozrejme volim podle potreby mista. Na video pro net jsem daval 1000 kbps.
Pro video z TV jsem pak pouzil Noise Reduction - Normal.
Prevadel jsem si serial Pratele do DivX tak, aby se mi cela rada vesla na jedno DVD. Zdroj videa jsem mel z DVD a cesky zvuk z TV. Mixoval a nasledne prevadel jsem to ve VirtualDubModu, kde jsem nasledne pouzival i dalsi filtry na orez, deinterlace a pod.