Koupil jsem repasovaný notebook s OEM verzí Windows XP prof. (sticker) a rád bych je nainstaloval a zaregistroval. Rád bych se zeptal, kde si mám pořídit oficiální verzi, popř. ji půjčit. Díky ;-)
Printable View
Koupil jsem repasovaný notebook s OEM verzí Windows XP prof. (sticker) a rád bych je nainstaloval a zaregistroval. Rád bych se zeptal, kde si mám pořídit oficiální verzi, popř. ji půjčit. Díky ;-)
No, já si to představuji podobně ;-)
Teď asi budu hledat někoho z Brna...
Myslím, že když se trošku poptáš, a najdeš někoho, kdo má XP Prof. legálně, tak OEMku bude mít kdekdo...
Sticker nemá označení EN/CZ - platí to pouze na anglickou či i na cz verzi?
to nevim, ale co sem naposledy instaloval Win tak vim zhe cislo fungovalo i na CZ i na EN stejny ;)
a pokud mas koupenou licenci s notesem tak si to cd nekde pujc.. tam jde kvuli legalnosti o COA stitek a fakturu.. CD nejni dulezity takze ho nektere verze Win v sobe ani nemaji! Treba D-OEM licence (nektery)...
resim ted stejny problem a xp pro sp2 en asi tady v cesku tezko sezenu...
Tak nevím já mám na firemním notebooku nelegální poněvadž číslo na nálepce mi OEM nesežrali ??? Když jsem chtěl aplikovat aspon XP Profi z firemního "Action Packu (to je taková multilicence pro firmy 10x WinXP Profi)" tak jsem vyzkoušel všechny Product numbery a ani jedno nebylo správné ?! Ted už jsem si Microsoftem USA vyměnil asi tucet mailů protože šéf mi to dal za úkol vyzkoumat a vypadá to že jsou různé série CD který reagujou na různý sady PN. Nejlepší je,že resumé je abych zavolal na infolinku do USA a že prej mi těch 10 product numberů vygeneruje a nadiktuje do telefonu poslat mailem to prej nesmí :/
Takže hodně zdaru a přeju at se trefíš mě donutili bejt pirátem :)
Zkuste napsat na jaky notebooky to potrebujete. Napriklad idealni je to u DELLu, u nej se pri instalaci Windows XP Pro OEM vubec nezadava seriove cislo. Instalace si kontroluje BIOS pocitace a bud se spusti nebo nespusti. Seriove cislo uz to potom nechce.
U HP a Dellu to je normální instalace si to porovná podle seznamu tag numberů obsažených kdesi v instalaci a nic se neptají.
Tak Wokna XP Pro OEM bez SP pro DELL mam pouze v ceske verzi. Pokusim se podivat po EN verzi.