SB Xfi Xmod - zkušenosti? Zvuk k ntb
Má tu někdo nějaké zkušenosti s SB Xfi Xmod ?
Chtěl bych nějakou zvukovku k noťasu, protože integrovaný ADI SoundMax je o ničem. Tohle se mi líbí hlavně velikostí a pak v recenzích na netu jsou většinou kladné reakce na kvalitu zvuku tohohle modulu. Na druhou stranu je cena docela vysoká..
Případně existuje něco podobného?
Re: SB Xfi Xmod - zkušenosti? Zvuk k ntb
Hm, celkem zajimave... doted jsem o teto karte nemel tucha. Docela by me zajimalo hlavne srovnani s M-Audiem Transit, pripadne necim dalsim, ale o nicem v teto kategorii nevim, mozna A2ZS do pcmcia. Na to ze je to Creative me celkem prekvapila cenou. Kdyby nekdo vedel vic, tak piste, taky potrebuju neco k ntb.
Ja jsem prave precetl recenze na zahranicnich webech a jsou vsechny z vetsi casti kladne..Tak nevim :)
A2 PCMCIA je taky k sehnani za cca 2300-2400, ale to pcmcia reseni se mi moc nelibi a vice nez stereo nepotrebuju..
SB Surround a Connect mi zase pripadaji moc velke.
tak ja som xmod testil, nemam vsak porovnanie s transitom ani audigy2 zs notebook. Tak ci onak mi pride pcmcia riesenie lepsie, pretoze xmod je proste strasne jednoucelovy :( ma sice pekne urobeny cmss-3d co je pre pozeranie filmu na notase cool, ale napr uz na hry to nejde pouzit (nepouziva ziadne ovladace a pre system je to stereo zvukovka, filmy to vsak cez multikanal zvladne ked to nastavis v prehravaci). Crystalizer je imho blbost :).
No prave cmss v tech recenzich moc nechvali a naopak crystalizer vyzdvihuji..ze to pridava zvuku na dynamice.
ja bych to chtel pouzivat se sluchadlama.
CMSS funguje dobre na filmy, tj. na nieco co ma 5+ kanalov a nie na hudbu, ktoru to leda tak skurvi ... Crystalizer prida dynamiku? Teda ja ti neviem jak to asi robi, ale efekt mi prisiel ako nejaky "dynamicky" ekvalizer a to proklamovane "ozivenie" zlych nahravok je len o tom, ze sa tak nejak "spravne" nastavi, co zvladnem aj rucne ;). Hlavne na xmode si ani cmss ani crystalizer nenastavis nejak exaktne, ide to modifikovat tocenim, ale nejaku uroven nevidis, maximalne tak pocujes a bezne si tiez mozes nastavit druh priestoru pre cmss a nejake dalsie kraviny ku crystalizeru. Este by som dodal, ze xmod je relativne velky a na nejake portable pouzitie by ma akurat tak sral, pretoze je to nieco ako dalsi adapter v taske a to fakt nepotrebujem ....
P.S.> este jedna vec k tomu CMSS, ziadny priestor nevytvori ked ho sluchatka samotne aspon trosku nemaju, na peckach to teda totalne neslape a tie sluchatka co su k tomu su imho strasne :)
No v recenzich psali, ze Crystalizer trochu naboostuje bassy a vysky, takze to prej pak zni lepe...nevim, neslysel jsem, proto jsem se zeptal :)
CMSS znam akorat ze sve Audigy a nelibi se mi to .. mel jsem vzdy Stereo surround :)
Ale jestli pises, ze je to relativne velke, tak pak neni co resit, mrknu na tu A2 ZS do cardbus.
Diky
Vsak aj ja preferujem stereo, ale ked pozeram film co ma 5.1 zvuk tak si ho znacne degradujem na sluchatkach. Tam ma CMSS (a jemu podobne technologie dolby headphone atd.) zmysel, pretoze ti prida (teda skor vrati/nezobere) dalsi rozmer zazitku z filmu.
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Vsak aj ja preferujem stereo, ale ked pozeram film co ma 5.1 zvuk tak si ho znacne degradujem na sluchatkach. Tam ma CMSS (a jemu podobne technologie dolby headphone atd.) zmysel, pretoze ti prida (teda skor vrati/nezobere) dalsi rozmer zazitku z filmu.
Souhlasim - klasicky downmix do sterea je pouzitelny na reproduktory, ale ne na sluchatka. CMSS 2 pro toto pouziti hodnotim velice kladne, je pouzitelnejsi nez napr. headphone virtual spatialization z ffdshow. S dolby headphone to je slozitejsi, kvuli licencnim poplatku a jeho integraci do mnou neprilis oblibenych prehravacu (WinDVD, PowerDVD)
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Souhlasim - klasicky downmix do sterea je pouzitelny na reproduktory, ale ne na sluchatka. CMSS 2 pro toto pouziti hodnotim velice kladne, je pouzitelnejsi nez napr. headphone virtual spatialization z ffdshow. S dolby headphone to je slozitejsi, kvuli licencnim poplatku a jeho integraci do mnou neprilis oblibenych prehravacu (WinDVD, PowerDVD)
ja som to sice neporovnaval ale cital som ze cmss-3d v xmode je lepsie ako dolby headphone :)