Re: Baterie pro Digi Fotaky
Zrejme se to tykalo vadne serie 2500mAh od Sanya. Ty sem mel taky, a odesly velice rychle. Jinak od jinych vyrobcu, bych se tech velkych kapacit nebal. Nak
Jo tak ty Sanya mam :)
takze kdyz koupim jiny treba BP 2500 tak pohoda?
Jo co je spatny na tech sanyo?
Stačilo by sa poobzerať, odkaz je o 4 riadky nižšie: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=49439
Inak Sanya patria medzi najlepšie batérie, len práve spomínaná séria 2500mAh sa im neodarila a po roku je na zahodenie. Inak s inou kapacitou nie je žiaden problém, 2300mAh Sanya patria medzi najkvalitnejšie a spolahlivejšie batérie.
Já ještě doporučím poohlédnout se po eneloopech, téměř netrpí samovybíjením.
Citace:
Původně odeslal
e1
Stačilo by sa poobzerať, odkaz je o 4 riadky nižšie:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=49439
Inak Sanya patria medzi najlepšie batérie, len práve spomínaná séria 2500mAh sa im neodarila a po roku je na zahodenie. Inak s inou kapacitou nie je žiaden problém, 2300mAh Sanya patria medzi najkvalitnejšie a spolahlivejšie batérie.
Tak to je pekne :D jeste ze to wim, protoze se mi to zdalo nake divne, ze se rychle vybijely kdyz jsem par dnu nefotil ale po nabití slapali dobře chvíli, tak mi je to jasné:) Ale na*ralo to když jsem si to uvedomil :D :D :(
Jo,taky jsem se nachytal,3 roky staré 2100 Sanya mi vydrží déle než 2500 stejné firmy.GP nejsou špatné,ale je to spíš střední třída.Nejlepší,co jsem měl byli 2300 Sanyo a 1700 Energizer-změřeno v nabíječce AT-2 měli 2000mA s minimálním rozplylem,za 50 korun/kus super
Ja teraz 2500mAh Sanya používam tak, že ich tesne pred fotením nabijem a v prípade potreby ich použijem v druhom blesku. Bežne som teraz začal používať Sanya eneloop, ale ešte potrebujem 2 články aby som mal komplet dve sady. Neviete niekto v BA o kamennom obchode kde by ich predávali aj po dvoch?
Citace:
Původně odeslal
e1
Ja teraz 2500mAh Sanya používam tak, že ich tesne pred fotením nabijem a v prípade potreby ich použijem v druhom blesku. Bežne som teraz začal používať Sanya eneloop, ale ešte potrebujem 2 články aby som mal komplet dve sady. Neviete niekto v BA o kamennom obchode kde by ich predávali aj po dvoch?
Včera jsem si takové kupoval v ALfě : http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=460&zbo=64590
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=460&zbo=64586
Citace:
Původně odeslal
e1
Bežne som teraz začal používať Sanya eneloop, ale ešte potrebujem 2 články aby som mal komplet dve sady.
A jaké s nimi máš zkušenosti?Je mi jasné,že zda vydrží rok nabité jsi asi těžko vyzkoušel,ale docela o nich uvažuji a zajímá mě výdrž a jaké snesou zatížení,tedy jak rychle se blesk nabíjí oproti těm obyčejným Sanyo,jestli je v tom rozdíl.Taky bych je chtěl do externího blesku
Nemôžem sa sťažovať, blesk sa nabíja naozaj rýchlo, ale nie som schopný porovnať priamo, lebo pred tým som mal 4x Sanya 2500mAh alebo 4x Kodak 2100mAh so Sigmou EF-500 DG Super, a teraz mám 5x Sanyo eneloop v Nikon SB-800. Keď blískam na plný výkon (M: 1/1), tak kontrolka sa rozsvieti za 2 sekundy, ale keď blískam iba na 1/4 výkonu blesku, tak už svieti ihneď. Samozrejme treba mať na pamäti, že používam s bleskom 5 batérií.
Keď to porovnám priamo, tak 5x eneloop + SB-800 sú na tom o dosťl lepšie rýchlejšie ako 4x Sanya 2500mAh + EF-500. Keď som prvý deň skúšal v SB-800 štyri články bolo to stále lepšie ako 4x Kodak 2100mAh.
U mňa bolo dôležitým faktorom pri rozhodovaní, že som potreboval batérie na ktoré sa môžem spolahnúť aj keď som blesk nevytiahol z batohu celý mesiac, alebo celé leto. Keď ty takýto problém nemáš a dokážeš predvídať že kedy ten blesk naozaj budeš potrebovať, tak si radšej kúp 4x (alebo 5x) 2700mAh batérie a určite budeš mať dostatočný výkon a o 35% väčšiu kapacitu než s eneloopom.
BTW: Vediem si už tabuľku, a sadu eneloop som zatial nabíjal 2x, 23.12. a 17.1., a za tento čas som fotil 4x. Celkom 750 fotiek z toho cca. 650-700 bolo aj s bleskom, a asi 1/3 v exteriéri pri teplote 0-5 stupňov.
Já jsem si pořídil do SB-600 taky eneloopy a zotavují se 2,5s z plného záblesku. GP 2000 to trvá 3s, takže spokojenost. Jinak jak píše e1, ta výhoda malého samovybíjení je zvláště v případě použití do blesku dost podstatná.